Ucraina nu a decis dacă participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia depinde de prezenţa Rusiei şi Belarusului

O decizie privind participarea Ucrainei la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, dacă sportivilor din Rusia şi Belarus li se va permite să concureze, nu a fost luată încă, în ciuda informaţiilor potrivit cărora Ucraina ar fi gata să renunţe la ameninţarea de a boicota evenimentul.

154 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu a decis dacă participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia depinde de prezenţa Rusiei şi Belarusului

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei (NOCU) şi ministrul sportului din ţară, Vadym Gutzeit, fuseseră citaţi de agenţia japoneză Kyodo News că au renunţat la planurile de a boicota Paris 2024 dacă ruşilor şi bieloruşilor li se va da şansa de a concura sub un steag neutru.

NOCU a acţionat rapid pentru a clarifica comentariile lui Gutsait, care a fost citat de Kyodo:

"Atleţii noştri trebuie să fie la Jocurile Olimpice. Steagul nostru va fi la ceremonia de deschidere, la competiţii, sportivii noştri vor reprezenta statul nostru, astfel încât toată lumea să vadă că Ucraina este, a fost şi va fi".

NOCU a insistat că acest lucru nu înseamnă că a dat undă verde Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru a permite sportivilor din Rusia şi Belarus să meargă la Paris 2024.

"În prezent, Comitetul Internaţional Olimpic nu a invitat oficial Rusia şi Belarus să participe la Jocurile Olimpice", a declarat NOCU pentru insidethegames.

"Nu se ştie încă dacă sportivilor din aceste două ţări li se va permite să concureze sub un steag neutru.

"Ca urmare, CNO al Ucrainei nu a formulat încă o poziţie finală cu privire la această problemă complexă.

"Lucrăm cu sârguinţă pentru a înţelege toate aspectele acestei situaţii fără precedent şi vom oferi poziţia noastră oficială după ce toţi factorii relevanţi vor fi luaţi în considerare."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici