Ucraina s-a calificat la Euro 2024 cu o victorie în faţa Islandei şi va juca în grupă cu România

Echipa naţională de fotbal a Ucrainei s-a calificat marţi la turneul final al Euro 2024. Ucrainienii au învins Islanda la Wrocław (Polonia) cu 2-1 (0-1), într-una din cele trei finale ale play off-ului de baraj care au decis ultimele calificate. Ucraina va juca la Euro în grupă cu România.

473 afișări
Imaginea articolului Ucraina s-a calificat la Euro 2024 cu o victorie în faţa Islandei şi va juca în grupă cu România

Ucraina s-a calificat la Euro 2024 cu o victorie în faţa Islandei şi va juca în grupă cu România

Viktor Tsygankov (54) şi Mykhailo Mudryk (84) au răsturnat situaţia pe tabela de marcaj, după ce Ucraina a fost condusă la pauză cu 0-1.

Cei doi au marcat marcat golurile victoriei în repriza secundă, îndeplinind misiunea de calificare a ţării măcinate de război, motiv pentru care a fost nevoită să joace meciuri „acasă" în Slovacia, Cehia, Germania şi Polonia.

Albert Gudmundsson a adus Islanda în avantaj în prima repriză, dar a cedat posesia şi iniţiativa, încercând să conserve rezultatul şi să ţină piept ofesivei Ucrainei.

Este a patra calificare consecutivă la turneul final continental pentru Ucraina, care îşi ocupă locul în Grupa E alături de Belgia, Slovacia şi România.

România şi Ucraina se vor confrunta la debutul turneului din Germania, pe 17 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici