UEFA a deschis o procedură de informare după meciul Lazio - Dinamo

UEFA a deschis o procedură de informare în privinţa incidentelor care s-au produs, marţi, la Roma, înainte şi în timpul meciului Lazio -Dinamo, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, a anunţat William Gaillard, consilierul preşedintelui UEFA, Michel Platini, informează AFP.

4 afișări
Imaginea articolului UEFA a deschis o procedură de informare după meciul Lazio - Dinamo

UEFA a deschis o procedură de informare după meciul Lazio - Dinamo

"Nu am deschis o anchetă propriu-zisă, ci o procedură de informare. Vom încerca să înţelegem ce s-a întâmplat din informaţiile din presă şi din imaginile video. Trebuie să ştim dacă aceste violenţe au caracter rasist sau nu. Avem o săptămână sau două pentru a aduna dovezi înainte de a decide dacă vom deschide sau nu o anchetă. Dar nu suntem abilitaţi să anchetăm decât incidentele produse în incinta stadionului", a declarat Gaillard pentru AFP.

Chiar înainte de începerea meciului, a avut loc o serie de ciocniri, în afara stadionului, între suporteri italieni şi români. Conform agenţiei Ansa, cinci suporteri români au fost răniţi.

În timpul meciului au fost auzite scandări rasiste la adresa lui George Blay, fundaşul ghanez al echipei Dinamo. Referindu-se la episoadele de rasism din interiorul stadionului, SS Lazio aminteşte că toţii suporterii laziali au protestat sonor imediat faţă de grupul izolat de spectatori, ale căror scandări au fost imediat acoperite de un cor dezaprobator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici