UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului ŢSKA Moscova

UEFA a anunţat, joi, că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei ŢSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmând să fie analizat la 30 octombrie.

111 afișări
Imaginea articolului UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului ŢSKA Moscova

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului ŢSKA Moscova (Imagine: Shutterstock)

"O procedură a fost deschisă împotriva clubului ŢSKA, din cauza comportamentului rasist al fanilor săi, conform articolului 14 al regulamentului disciplinar, însă şi pentru că s-a aruncat cu fumigene (articolul 16) la meciul de Liga Campionilor dintre ŢSKA Moscova şi Manchester City", se arată într-un comunicat al forului european.

Căpitanul echipei Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că în timpul partidei cu ŢSKA Moscova, din cadrul etapei a treia a Ligii Campionilor, a fost victima scandărilor rasiste din partea fanilor ruşi. Yaya Toure a afirmat că l-a informat pe arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, despre scandările care îl vizau. "Nu sunt doar dezamăgit, sunt furios. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce au făcut fanii. Cred că UEFA ar trebui să ia atitudine, deoarece jucătorii de aceeaşi culoare a pielii vor fi în aceeaşi poziţie. Eu, ca şi căpitan, purtam banderola pe care scria «Nu rasismului» şi am fost foarte dezamăgit. I-am spus arbitrului. A fost incredibil şi foarte trist", a spus Toure.

Antrenorul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, a cerut şi el sancţiuni imediate. "Cred că este păcat că cineva face lucruri atât de stupide. Sper că au auzit de măsurile care opresc aceste lucruri", a explicat Pellegrini.

Gruparea ŢSKA Moscova s-a arătat, joi, surprinsă şi dezamăgită de acuzele formulate de Toure. "După ce am studiat cu atenţie imaginile video, nu am găsit nicio insultă rasistă venită din partea fanilor echipei ŢSKA. De multe ori, în special când oaspeţii atacau, fanii au huiduit pentru a pune presiune pe jucătorii formaţiei rivale, dar fără a aduce atingere rasei lor. În particular, asta s-a întâmplat cu Alvaro Negredo şi Edin Dzeko. De ce mijlocaşul ivorian a înţeles că totul era un atac îndreptat împotriva sa nu ne este clar", se arată într-un comunicat al clubului din Moscova.

Formaţia engleză Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon pe banca de rezerve, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa rusă ŢSKA Moscova, într-un meci contând pentru etapa a treia a grupei D a Ligii Campionilor.

Meciul de la Moscova a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Octavian Şovre, în timp ce rezervă a fost Sebastian Gheorghe. Asistenţii suplimentari au fost Cristian Balaj şi Istvan Kovacs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici