UEFA anchetează şi echipa turcă Başakşehir pentru presupuse remarci rasiste în scandalul în care este implicat Sebastian Colţescu

  • UEFA a pornit o anchetă amplă în cazul scandalului de rasism de la meciul din Liga Campionilor dintre PSG şi Başakşehir Istanbul.
  • Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism după l-a numit pe secundul echipei din Istanbul ”ăla negru.”
  • Ancheta va dura în jur de 10 zile.
7038 afișări
Imaginea articolului UEFA anchetează şi echipa turcă Başakşehir pentru presupuse remarci rasiste în scandalul în care este implicat Sebastian Colţescu

Profimedia

UEFA a pornit o anchetă amplă în cazul scandalului de rasism de la meciul din Liga Campionilor dintre PSG şi Başakşehir Istanbul în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu, potrivit Daily Mail. 
 
Colţescu este acuzat după l-a numit pe secundul echipei din Istanbul, Pierre Webo, ”ăla negru.”
 
Dar UEFA anchetează şi reacţiile de pe banca echpei turce, iar unul dintre oficiali a fost auzit pronunţând cuvantul ”gypsy” (”ţigan”), în încercarea de a explica cum sunt văzuţi românii în Turcia. ”În ţara mea, românii sunt ţigani, dar eu nu am cum să-i numesc 'ţigani'.”
Oficialii turci au solicitat UEFA ca arbitrul român să fie interzis pe viaţă pentru comentariile sale şi spun că ar trebui să primească o sancţiune exemplară.
 
Ancheta va dura în jur de 10 zile.  
 
Webo, cel care a declanşat scandalul a spus că a primit mult sprijin atât din interiorul, cât şi din exteriorul fotbalului, dar şi câteva mesaje cu insulte din România.

„Aceste zile au fost cele mai dificile din cariera mea”.

Sebastian Colţescu, 43 de ani, se afla la ultimul meci în calitate de arbitru internaţional după ce a fost scos de pe lista FIFA trimisă de FRF la UEFA pentru anul 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici