UEFA ar putea anula sancţiunile date clubului Atletico Madrid

Presa din Spania susţine că UEFA ar putea renunţa la sancţiunile date clubului Atletico Madrid, respectiv două partide considerate acasă, în Liga Campionilor, jucate pe un alt teren şi două etape suspendare antrenorului Javier Aguirre.

18 afișări
Imaginea articolului UEFA ar putea anula sancţiunile date clubului Atletico Madrid

UEFA ar putea anula sancţiunile date clubului Atletico Madrid

Cotidianul Marca scrie că Atletico a făcut apel la decizia UEFA, aducând ca argument probe video care ar putea convinge forul european să ridice sancţiunile.

Conform UEFA, poliţia spaniolă a acţionat în mod disproporţionat asupra suporterilor formaţiei Olympique Marseille, pe parcursul întâlnirii cu Atletico Madrid, meci în care antrenorul gazdelor, Javier Aguirre, a înjurat un jucător, iar fanii gazdelor au scandat lozinci rasiste la adresa jucătorilor formaţiei franceze.

Conducerea clubului Atletico neagă acuzaţiile respective, afirmând că incidentele petrecute la acea partidă au avut la origine violenţele provocate de fanii oaspeţilor şi au trimis către UEFA imagini care să le susţină afirmaţiile.

Cotidianul AS subliniază faptul că delegatul UEFA la jocul Atletico Madrid - FC Liverpool (scor 1-1), disputat miercuri, pe stadionul echipe spaniole, Vicente Calderon, a fost impresionat de atmosfera creată de suporterii celor două formaţii, iar acest fapt poate influenţa verdictul UEFA.

Preşedintele clubului Atletico Madrid, Enrique Cerezo, şi-a exprimat speranţa că incidentele de la meciul cu Olympique Marseille vor fi complet uitate şi că meciul retur din Franţa, programat în luna decembrie, va fi o partidă a "fraternităţii".

La solicitarea guvernului spaniol, UEFA a suspendat, săptămâna trecută, sancţiunile dictate împotriva clubului madrilen, permiţându-i să organizeze pe propriul teren partida cu formaţia engleză FC Liverpool.

Decizia finală va fi luată la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici