UEFA ar putea sancţiona Chelsea dacă nu permite folosirea lui Courtois

UEFA a anunţat, vineri, că-şi rezervă dreptul de a decide sancţiuni în cazul în care clubul Chelsea nu va permite utilizarea portarului belgiană Thibaut Courtois, împrumutat la Atletico Madrid, la întâlnirea din semifinalele Ligii Campionilor.

117 afișări
Imaginea articolului UEFA ar putea sancţiona Chelsea dacă nu permite folosirea lui Courtois

Thibuat Courtois (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

UEFA a reamintit, într-un comunicat, că regulamentul său disciplinar interzice "unui club să exercite sau să încerce exercitarea oricărei influenţa asupra jucătorilor pe care o altă echipă i-ar putea alinia".

Un club care încearcă să exercite o astfel de influenţă este susceptibil de a fi "sancţionat" de UEFA.

Preşedintele Atletico Madrid Enrique Cerezo a evocat existenţa unei clauze pentru portarul belgian Thibaut Courtois, împrumutat de la Chelsea. "Courtois este jucătorul echipei Chelsea. Încercăm să ajungem la un acord să ni-l mai lase un an. Problema este că nu va putea juca în meciul direct", a spus Cerezo la postul Onda Cero.

Întrebat dacă acest lucru este prevăzut în contract, Cerezo a răspuns: "Da, evident.Contractul este contract. Dacă va juca, va trebui să plătim o mare sumă de bani".

Potrivit presei spaniole, suma despre care este vorba este 6 milioane de euro.

UEFA a apreciat că orice "dispoziţie într-un contract privat între două cluburi care ar putea avea impact asupra jucătorilor folosiţi este nulă şi neavenită".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici