UEFA lansează programul FootbALL, pentru diversitate şi incluziune

Programul FootbALL, lansat de UEFA, este dedicat diversităţii şi incluziunii în fotbalul european îşi propune să scoată în evidenţă rolul pe care fotbalul îl are în a genera schimbare socială în toate comunităţile europene.

134 afișări
Imaginea articolului UEFA lansează programul FootbALL, pentru diversitate şi incluziune

UEFA, Facebook

Programul este structurat pe baza a trei componente principale – Campania, Platforma şi Activarea – care aduc laolaltă toate iniţiativele, evenimentele şi campaniile de responsabilitate socială ale UEFA.

Această nouă iniţiativă vine în completarea angajamentului deja existent la UEFA, de a promova fotbalul ca motor al schimbării sociale cu un mesaj simplu, dar de impact: toată lumea e binevenită să joace fotbal.

FootbALL va contribui şi la atingerea obiectivelor din Strategia de Sustenabilitate UEFA, care îşi propune să inspire, să activeze şi să accelereze acţiunile colective din domeniul sustenabilităţii sociale şi de mediu în contextul fotbalului european.

„Fotbalul, prin limbajul său universal, poate sparge bariere şi uni inimi. Incluziunea şi deschiderea sunt cheile care deblochează adevăratul potenţial al jocului. Primind alături de noi pe oricine, indiferent de origine, gen sau abilităţi, fotbalul creează un mediu echitabil unde oricine se va simţi binevenit, respectat şi apreciat. Prin iniţiativa FootbALL, ne propunem să cultivăm un mediu în care talentul prosperă, fără discriminare, şi unde visurile n-au limite”, a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, citat de frf.ro.

La finalul acestei luni, ediţia inaugurală a premiilor FootbALL va prezenta federaţiile naţionale, cluburi, jucătorii şi ligile naţionale care au avut contribuţii extraordinare în proiectele de incluziune, egalitate şi diversitate din fotbal.

Anul trecut, prin adoptarea Strategiei de Sustenabilitate, Federaţia Română de Fotbal s-a aliniat principiilor UEFA privind acţiunile de responsabilitate socială din viitor.

Adoptarea Strategiei de sustenabilitate a fost primul pas în îndeplinirea viziunii prevăzute în Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2021-2026, conform căreia în 2026, FRF va deveni cel mai important actor instituţional şi social din sport, în domeniul sustenabilităţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uefa,
incluziune,
frf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici