UEFA le permite cluburilor Salzburg şi Leipzig, aflate sub acelaşi patronat, să participe în Liga Campionilor

Cluburile RB Salzburg şi RB Leipzig au primit acceptul de evolua ambele în sezonul viitor al Ligii Campionilor, a anunţat UEFA, marţi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

250 afișări
Imaginea articolului UEFA le permite cluburilor Salzburg şi Leipzig, aflate sub acelaşi patronat, să participe în Liga Campionilor

UEFA le permite cluburilor Salzburg şi Leipzig, aflate sub acelaşi patronat, să participe în LC

Participarea ambelor echipe, calificate în Liga Campionilor la finalul sezonului trecut, era pusă sub semnul întrebării din cauza faptului că se află sub tutela aceluiaşi patronat.

Firma Red Bull, companie care produce băuturi energizante, investeşte la ambele formaţii, dar nu numai. Oficialii forului de conducere al fotbalului european au decis, totuşi, să permită ambelor formaţii să participe în Ligă, nefiind încălcat regulamentul.

În comunicatul dat, UEFA precizează faptul că această decizie poate fi atacată la TAS, în termen de zece zile, în concordanţă cu articolul 34, alineatul doi, din regulament.

"În urma unei investigaţii amănunţite şi a mai multor modificări administrative şi structurale făcute de cluburi, Comisia pentru Controlul Financiar al Cluburilor consideră că nicio entitate ori individ nu au influenţă la mai multe cluburi participante în competiţiile UEFA", se arată în comunicat. UEFA va continuă să monitorizeze activitatea celor două cluburi pentru a se asigura că regulile de integritate sunt respectate", se arată în comunicatul UEFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici