UEFA: O decizie privind arena CFR Cluj a fost amânată

Thierry Favre, şeful delegaţiei UEFA care a inspectat, luni, lucrările de modernizare la stadionul formaţiei CFR Cluj, a declarat că o decizie privind arena "Dr. Constantin Rădulescu" a fost amânată pentru data de 22 august, înaintea tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

98 afișări
Imaginea articolului UEFA: O decizie privind arena CFR Cluj a fost amânată

UEFA: O decizie privind arena CFR Cluj a fost amânată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Am venit pentru că CFR s-a calificat pentru faza grupelor din Liga Campionilor. CFR a intrat pe harta UEFA după parcursul din Cupa UEFA Intertoto. Atunci, în 2005, stadionul avea 7.000 de locuri, nu avea nocturnă şi multe alte facilităţi. Am venit iarăşi la Cluj, în 2007 şi vedem că au fost lucrări majore la stadion. S-au făcut eforturi mari, dar mai sunt încă alte lucruri de făcut până ca stadionul să fie gata. O delegaţie UEFA va reveni în data de 22 august, pentru a vedea progresele finale şi vom lua o decizie înainte de tragerea la sorţi de la Monte Carlo din 28 august. E greu pentru mine să decid dacă stadionul e bun pentru grupe din moment ce încă sunt muncitori aici. Personal, sunt foarte optimist şi cred că toată delegaţia e la fel", a spus Favre.

Thierry Favre a menţionat că pe stadionul din Cluj s-ar putea disputa meciuri din grupele Ligii Campionilor, dar arena nu se poate ridica la nivelul uneia care să găzduiască "finale". "Stadionul e destul de bun. Totuşi, nu e la nivelul marilor stadioane din Europa pe care se joacă finale. Dacă se vor juca meciuri de Liga Campionilor pe acest stadion, înseamnă că e unul bun. FRF a avut cuvinte de laudă despre club, despre investiţii, despre toată infrastructura. Am cooperat şi cu FIFA şi le-am zis că stadionul e destul de bun pentru a putea găzdui meciuri din calificările pentru Campionatul Mondial. E important şi faptul că pe acest stadion se va juca un meci al echipei naţionale cu Lituania. Nu e cel mai bun stadion din lume, dar e destul de bun, e sigur. Vestiarele vor fi noi. Au făcut lucruri care nu erau obligatorii şi UEFA apreciază asta", a precizat oficialul UEFA.

La rândul său, directorul Departamentului Internaţional din cadrul FRF, Florin Prunea, a afirmat că pe data de 22 august se va lua o decizie corectă. "Respectăm investiţile care s-au făcut şi, de aceea, şi echipa naţională va juca un meci oficial aici. E echipa naţională a tuturor românilor, nu numai a bucureştenilor şi sper să fie un semnal pozitiv. Clujul merită să organizeze o asemenea competiţie, e un oraş frumos, cu oameni civilizaţi. Aş dori să mulţumesc UEFA pentru vizita pe care a făcut-o. Sigur, în 22 se va lua decizia, sunt convins că va fi o decizie corectă. În rest, spor la treaba domnului preşedinte (n.r. - preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan). Acum, mingea este în terenul dumneavoastră", a spus Prunea.

Preşedintele clubului CFR, Iuliu Mureşan, a promis că lucrările se vor încheia la termenul stabilit, 31 august. "E important că cei din comisia UEFA au apreciat efortul nostru pentru că puţine stadioane se construiesc în Europa, iar în România poate acesta este singurul. Sunt nişte eforturi foarte mari şi de aceea ar fi bine să respectăm nişte rigori, să ne încadrăm în termene pentru a puta juca meciurile din Liga Campionilor acasă. Am promis celor şapte membri ai comisiei că vom face toate eforturile şi vom reuşi, sunt sigur de acest lucru, să finalizăm lucrările până cel târziu în 31 august, astfel încât să putem să jucăm meciurile din grupe acasă. Stadionul este într-un stadiu în care puţini cred că noi vom reuşi să îl finalizăm până în 31 august. Urmează să mai vină cineva, iar la Monte Carlo să se poată anunţa că stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj este apt pentru a găzdui partide din grupele Ligii Campionilor", a spus Mureşan.

O comisie UEFA, formată din şapte membrii, a inspectat, luni, lucrările de modernizare a stadionului Dr. Constantin Rădulescu. Conducerea clubului CFR Cluj urmează să finalizeze lucrările, astfel încăt arena să poată găzdui meciurile de pe teren propriu ale campioanei României în grupele Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici