UEFA se declară surprisă de demiterea conducerii Federaţie Poloneze de Fotbal

Reprezentanţii UEFA s-au declarat "extrem de surprinşi" de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de pe lângă Comitetul Olimpic Polonez de a demite conducerea Federaţiei Poloneze de Fotbal (PZPN), care se ocupă cu organizarea turneului final al Euro-2012.

11 afișări
Imaginea articolului UEFA se declară surprisă de demiterea conducerii Federaţie Poloneze de Fotbal

UEFA se declară surprisă de demiterea conducerii Federaţie Poloneze de Fotbal (Imagine: Mediafax/AFP)

"Ne vom consulta şi cu cei de la FIFA dacă este necesar să luăm măsuri, dar suntem extrem de surprinşi de această decizie" , a menţionat, pentru AFP, directorul de comunicare al UEFA, William Gaillard, care este totodată şi consilierul preşedintelui forului european, Michel Platini. "În acest tip de cazuri, în care partea civilă se amestecă în domeniul sportiv, FIFA dă de multe ori sancţiuni drastice. Preşedintele Michal Listkiewicz (n.r - preşedintele demis din fruntea PZPN) ne-a prezentat garaţii, în teorie şi cu aportul guvernului, şi atunci când o delegaţie din partea UEFA a fost în Polonia, la începutul lunii iulie, i-am văzut împreună, atât puterea politică cât şi cea sportivă. În vederea organizării Campionatului European din 2012 de către Polonia, nu cad deloc bine aceste perturbări", a completat Gaillard.

Tribunalul de arbitraj sportiv de pe lângă Comitetul Olimpic Polonez a anunţat, luni, că a destituit conducerea Federaţiei Poloneze de Fotbal (PZPN), care se ocupă cu organizarea turneului final al Euro-2012, şi a numit în locul acesteia un administrator legal, Robert Zawlocki, "după numeroase încălcării ale legii ale responsabililor Federaţiei".

Cu toate acestea, ministrul Sportului din Polonia, Miroslaw Drzewiecki, a dat asigurării, luni seara, că suspendarea conducerii Federaţiei Poloneze de Fotbal nu va avea un impact negativ asupra pregătirilor pentru Campionatul European din 2012. "În cea ce priveşte Euro-2012, nu am ce să le reproşez persoanelor care se ocupă de acest dosar. Ele îşi continuă fără probleme munca. Nu există niciun fel de pericol în vedere organizării Euro-2012", a declarat Drzewiecki în presa poloneză.

Ministrul a precizat că decizia dată de Tribunalul de arbitraj sportiv de pe lângă Comitetul Olimpic Polonez a fost luată stict pe baza "activităţilor interne" desfăşurate de Federaţie. Preşedintele demis al PZPN, Michal Listkiewicz, era în aceelaş timp şi coordonatorul grupului care se ocupă cu pregătirile pentru Euro-2012, turneu ce va fi găzduit de Polonia şi Ucraina.

Într-un comunicat oficial postat pe site-ul PZPN, membrii Federaţiei Poloneze de Fotbal contestă legalitatea noului administrator şi a decizilor pe care le-a luat acesta, chiar şi cea care vizează suspendare întregii conducerii a Federaţie. "Administratorul nu are voie să-şi atribuie drepturile şi atribuţiile care îi revin conducerii PZPN şi acesta nu poate acţiona în niciun fel faţă de conducerea legală a Federaţiei", se arată în comunicatul forului polonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici