UEFA va aproba miercuri un nou format pentru Liga Campionilor. Schimbări majore în cea mai importantă competiţie europeană

Un nou format al Ligii Campionilor, începând din 2024, este pe cale să fie aprobat miercuri de UEFA. Propunerea, aflată în discuţii de aproape doi ani, este finalizată în cursul zilei de marţi şi va fi cel mai probabil semnată miercuri, de comitetul executiv al UEFA.

8370 afișări
Imaginea articolului UEFA va aproba miercuri un nou format pentru Liga Campionilor. Schimbări majore în cea mai importantă competiţie europeană

UEFA va aproba miercuri un nou format pentru Liga Campionilor. Schimbări majore în cea mai importantă competiţie europeană

În noul format, faza grupelor va fi abandonată. Numărul echipelor calificate va fi extins de la 32 la 36, două din locuri urmând a fi acordate sub formă de „wild card”, anunţă BBS Sports.

Aceste wild card-uri vor fi rezervate cluburilor cu cel mai mare coeficient UEFA în sezonul anterior. Astfel, două echipe cu coeficientul cel mai mare, dintre cele care nu s-au calificat în competiţie prin prisma poziţiei lor în campionat, vor fi invitate să participe în sezonul următor al Ligii Campionilor.

De exemplu, dacă formatul ar fi pus în practică din sezonul 2021 - 2022, Liverpool ar câştiga un loc în Liga Campionilor, în ciuda faptului că ar termina pe locul 7 în Premier League.

Noua formulă a generat opoziţii din partea reprezentanţilor unora din ligile europene. Cu toate acestea, oficialii UEFA şi reprezentanţii Asociaţiei Cluburilor Europene au susţinut noul format, cu idea implementării lui fiind creditat fostul portar al lui Manchester United şi actual director executiv al lui Ajax Amsterdam, Edwin van der Sar.

În noul format, fiecare echipă va juca 10 meciuri, rezultatele formând un clasament general, din care primii opt clasaţi vor trece în faza eliminatorie, restul de 24 urmând să joace un play-off.

Noul format este contestat în special de cluburile engleze, deoarece va provoca dificultăţi în programarea FA Cup şi a Cupei Ligii, competiţii care sunt foarte profitabile din punct de vedere financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici