UEFA vreo o parte din sumele pariate în Franţa pe competiţiile pe care le organizează

UEFA intenţionează să solicite un procent de 1 la sută din sumele ce se pariază în Franţa pe meciurile organizate de forul fotbalistic european, bazându-se pe o lege ce se va aplica din 2011 în fotbalul francez, a anunţat, luni, cotidianul economic La Tribune, citat de publicaţia spaniolă Marca.

18 afișări
Imaginea articolului UEFA vreo o parte din sumele pariate în Franţa pe competiţiile pe care le organizează

UEFA vreo o parte din sumele pariate în Franţa pe competiţiile pe care le organizează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-un document trimis înainte de Crăciun firmelor de pariuri şi prezentat de cotidianul economic francez, UEFA solicită 1 la sută din sumele ce se pariază pe meciurile din Liga Campionilor, Liga Europa, Campionatul European din 2012 şi Campionatul European de tineret. Pentru a-şi justifica cererea, forul european face referire la legislaţia franceză privind pariurile on-line, care permite Ligii Profesioniste din Franţa să primească 1 la sută din pariurile pentru meciurile din campionatul acestei ţări. UEFA cere procentul respectiv de la toate firmele de pariuri care s-au înregistrat pe teritoriul acestei ţări, pentru toate meciurile ce se se dispută sub egida", scrie Marca.

Deşi în documentul citat nu există un ultimatum în formă explicită, se precizează că în viitor site-urile de specialitate nu vor mai putea organiza pariuri decât dacă au semnat un contract, în caz contrar forul european să va adresa Curţii Supreme din Paris.

Publicaţia La Tribune susţine că termen limită pentru semnarea de contracte cu agenţiile de pariuri ar fi data de 15 februarie, când se vor relua meciurile din Liga Campionilor şi Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici