Uimitorul Alcaraz câştigă titlul la Barcelona

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz a mai scris un capitol de neuitat al carierei sale, câştigând duminică, la doar 18 ani, titlul de campion al turneului de la Barcelona. Al cincilea favorit l-a învins pe conaţionalul său Pablo Carreno Busta, cu 6-3, 6-2, în doar o oră şi 6 minute.

465 afișări
Imaginea articolului Uimitorul Alcaraz câştigă titlul la Barcelona

Alcaraz, care ajunge cu acest titlu la al treilea trofeu în acest sezon, va urca luni pe locul 9 în clasamentul ATP, devenind astfel cel mai tânăr jucător care intră în Top 10 de când Rafael Nadal a făcut acest lucru în urmă cu exact 17 ani, după ce a ridicat primul său trofeu la Barcelona.

Deşi scorul finalei sugerează un meci uşor, întreaga zi a fost complicată pentru noul campion al capitalei catalane. Semifinalele au fost amânate pentru duminică din cauza ploii, iar jucătorul de 18 ani a avut nevoie de trei ore şi 40 de minute pentru a-l învinge pe Alex de Minaur, în cel mai lung meci din acest sezon în sistem „cel mai bun din 3 seturi”.

În confruntarea din semifinală, australianul a avut două mingi de meci, pentru a câştiga în două seturi, dar nu a reuşit să le valorifice, permiţându-i lui Alcaraz să revină şi să obţină în cele din urmă un loc în finală.

Starul #NextGenATP nu a arătat nicio oboseală în finală, copleşindu-l pe Carreno Busta, care îi este ca un frate mai mare. Ambii spanioli se antrenează la JC Ferrero Equelite Sport Academy, iar antrenorul lui Carreno Busta, Samuel Lopez, a fost antrenorul lui Juan Carlos Ferrero, cel care îl pregăteşte pe Alcaraz.

Deşi aceasta a fost prima întâlnire ATP Head2Head a celor doi, ei se cunoşteau destul de bine. Forţa lui Alcaraz i-a permis să controleze jocul, fără să se confrunte cu nicio minge de break, în timp ce a transformat patru din cele 10 şanse de break, pentru a triumfa pe final.

În urmă cu un an, la Barcelona, Alcaraz, pe atunci numărul 119 mondial, a pierdut în primul tur în faţa lui Frances Tiafoe în două seturi.

Alcaraz, Andrey Rublev, campionul de duminică de la Belgrad, şi Rafael Nadal conduc într-un clasament al titlurilor obţinute în acest sezon, în circuitul ATP, cu câte trei trofee.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici