Un activist LGBT britanic îndeamnă fotbaliştii să vorbească deschis la Cupa Mondială din Qatar

Activistul britanic Peter Tatchell a declarat că speră ca jucătorii căpitani de echipă de la Cupa Mondială de anul acesta din Qatar să urmeze exemplul dat de Australia şi să reafirme drepturile persoanelor LGBT, ale femeilor şi ale lucrătorilor migranţi în timpul turneului.

128 afișări
Imaginea articolului Un activist LGBT britanic îndeamnă fotbaliştii să vorbească deschis la Cupa Mondială din Qatar

Homosexualitatea este ilegală în această ţară musulmană conservatoare, iar unii fotbalişti şi-au exprimat îngrijorarea faţă de fanii care călătoresc pentru eveniment, în special faţă de persoanele LGBT şi femei.

Organizatorii Cupei Mondiale, care începe pe 20 noiembrie şi este prima care are loc într-o naţiune din Orientul Mijlociu, spun că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de provenienţă, este binevenită, avertizând totodată împotriva manifestărilor publice de afecţiune.

Joi, echipa naţională a Australiei s-a pronunţat împotriva practicilor din Qatar.

„Vedetele fotbalului australian sunt în frunte. Ei au stabilit standardul", a declarat pentru BBC Tatchell, care a fost oprit marţi de poliţia din Qatar pentru un protest individual în faţa muzeului naţional al statului arab din Golf.

Sper că toate celelalte echipe naţionale le vor urma exemplul şi că toţi căpitanii echipelor vor dedica 30 de secunde din fiecare conferinţă de presă de după meci pentru a-şi afirma angajamentul faţă de drepturile persoanelor LGBT, ale femeilor şi ale lucrătorilor migranţi.

„Ar fi un lucru fantastic, strălucit şi ştiu că ar fi atât de apreciat de poporul qatariot, care speră adesea, în privat şi în secret, la un guvern mai democratic şi care să respecte mai mult drepturile omului."

Luni, Human Rights Watch a declarat că forţele de securitate din Qatar au arestat în mod arbitrar şi au abuzat de persoane LGBT din Qatar încă de luna trecută.

Însă un oficial din Qatar a declarat că aceste acuzaţii sunt false.

Organizatorii Cupei Mondiale nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici