Un al doilea grup separatist a revendicat atentatul asupra echipei de fotbal togoleze

Un al doilea grup separatist din Cabinda a revendicat, marţi, atacul armat asupra echipei de fotbal a statului Togo, explicând că se trage sistematic împotriva convoaielor escortate de forţele de securitate angoleze.

20 afișări
Imaginea articolului Un al doilea grup separatist a revendicat atentatul asupra echipei de fotbal togoleze

Un al doilea grup separatist a revendicat atentatul asupra echipei de fotbal togoleze

Această nouă revendicare vine din partea principalei grupări separatiste din teritoriul angolez, Frontul de Eliberare a statului Cabinda-Forţele armate din Cabinda (Flec-FAC).

"Nu suntem terorişti, atacul nu a fost îndreptat către fraţii noştri togolezi...De fiecare dată când Forţele armate din Cabinda văd un convoi angolez trag focuri de armă", a declarat Jean-Claude N'Zita, consilier al preşedintelul Flec-FAC, din Elveţia, unde este în exil.

Atacul, soldat cu doi morţi, a fost revendicat vineri de Forţele de Eliberare a statului Cabinda - Poziţia militară (Flec-PM), facţiune disidentă a Flec-FAC.

Federaţia Togoleză de Fotbal a anunţat, vineri seară, că atacul armat asupra naţionalei acestei ţări, survenit la frontiera dintre Congo şi Angola, în apropiere de enclava Cabinda, s-a soldat cu decesul şoferului unui autocar şi cu nouă răniţi între membrii delegaţiei din Togo.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat. Akakpo a fost împuşcat cu două gloanţe în zona rinichilor şi a pierdut mult sânge. Cu toate acestea familia jucătorului a anunţat că starea sa de sănătate este stabilă, el fiind operat cu succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici