Un element din exerciţiul Dorei Vulcan a fost inclus în Codul de punctaj la gimnastică artistică

Gimnasta Dora Vulcan a fost inclusă, luni, în Codul internaţional de punctaj la gimnastică artistică, graţie unei sărituri reuşită de către româncă în cadrul turneului preolimpic din acest an de la Rio de Janeiro, potrivit Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

584 afișări
Imaginea articolului Un element din exerciţiul Dorei Vulcan a fost inclus în Codul de punctaj la gimnastică artistică

Un element din exerciţiul Dorei Vulcan a fost inclus în Codul de punctaj la gimnastică artistică (Imagine" AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Elementul din exerciţiul Dorei Vulcan de la sol, o săritură, a primit categoria C în Codul de punctaj la gimnastică artistică din partea Comitetului Tehnic al Federaţiei. Descrierea exactă a elementului este "săritură în şpagat din poziţia de inel, cu jumătate de întoarcere (180 de grade)".

Dora Vulcan (17 ani) a fost formată de clubul CSŞ Gimnastică Focşani şi este fiica profesorilor antrenori Doiniţa şi Dănuţ Vulcan. În 2014, Dora Vulcan a fost campioană naţională la juniori, la toate cele cinci discipline.

În cadrul turneului preolimpic de la Rio de Janeiro, românca a ratat calificarea la Olimpiadă, clasându-se pe locul 47 în ierarhia finală. Dora Vulcan a obţinut un punctaj total de 52.265 (13.766 - sărituri, 12.800 - paralele, 12.733 - bârnă, 12.966 - sol).

Printre celelalte elemente ale unor sportive române care fac parte din Codul de punctaj la gimnastică artistică se numără:

- Simona Amânar la sărituri: "Round-off flic-flac on - stretched salto backward with 2½ turn (900°) off"

- Nadia Comăneci la paralele inegale: "Front support on HB - cast with salto fwd straddled to hang on HB" şi "Underswing with 1/2 turn (180°) to salto bwd tucked or piked".

- Cristina Elena Grigoraş la bârnă: "Salto fwd tucked with 1/2 turn (180°) take-off from both legs".

- Diana Bulimar la sol: "Johnson Leap with additional 1/1 turn (360°)".

- Celestina Popa la sol: "Straddle pike jump with 1/1 turn (360°)".

- Sabina Cojocar la sol: "Salto fwd stretched with 2½ turn (900°)".

- Daniela Silivaş la sol: "Double salto bwd tucked with 2/1 turn (720°)".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici