Un fost lider mondial la sărituri cu schiuri recunoaşte că mănâncă prea puţin

Germanul Martin Schmitt, fost lider mondial la sărituri cu schiuri, recunoaşte că, pentru a rămâne performant în disciplina pe care o practică, mănâncă prea puţin faţă de cât ar trebui, iar din această cauză este obosit şi nu poate participa, momentan, la competiţii.

62 afișări
Imaginea articolului Un fost lider mondial la sărituri cu schiuri recunoaşte că mănâncă prea puţin

Un fost lider mondial la sărituri cu schiuri recunoaşte că mănâncă prea puţin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu sunt apt pentru competiţii acum, este pentru că, de mulţi ani, mă menţin la o greutate extrem de limitată. Este un risc pe care trebuie să mi-l asum dacă vreau să rămân competitiv în săriturile cu schiurile", a explicat Martin Schmitt în cotidianul Bild.

Martin Schmitt cântăreşte doar 63 de kilograme la o înălţime de 1,82 metri, cu indice al masei corporale 19, care îl situează în categoria subnutriţi, din această cauză el fiind epuizat după fiecare antrenament sau competiţie.

"Pentru a mă simţi bine, ar trebui să mai acumulez patru kilograme, ajungând la greutatea pe care o am vara, în afara sezonului competiţional. La acea greutate, m-aş putea antrena fără să mă simt obosit de fiecare dată. Dar dacă aş lua acum două sau trei kilograme, aş pierde cinci sau şase metri într-un salt", a mai spus Schmitt.

Regimurile alimentare drastice ale săritorilor cu schiurile reprezintă un subiect larg dezbătut, dar nediscutat public niciodată până acum de unul dintre protagonişti.

Federaţia germană a anunţat că Martin Schmitt îşi va prelungi pauza pe care a luat-o după ce a ocupat un dezamăgitor loc 21 în Turneul Celor 4 Trambuline din cauza unei "oboseli cronice". Schmitt speră, totuşi, să fie pregătit pentru Jocurile Olimpice programate la Vancouver (Canada) în luna februarie.

Schmitt, 31 de ani, a dominat săriturile cu schiurile la începutul anilor 2000, cucerind două globuri de cristal în 1999 şi în 2000, patru titluri de campion mondial şi unul de campion olimpic (pe echipe, în 2002).

În această iarnă, cel mai bun rezultat al său a fost locul 10 la Engleberg (Elveţia), la mijlocul lunii decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici