Un fost mare jucător al lui Bayern, Liverpool şi City a adus în România ajutoare pentru Ucraina

Unul din jucătorii importanţi ai naţionalei Germane, dar şi a unor echipe de top din Europa, din perioada 1990-2010, Dietmar Hamann, a contribuit personal cu ajutoare pentru refugiaţii ucraineni ce trec graniţa în România şi pentru cei care au rămas în Ucraina.

1177 afișări
Imaginea articolului Un fost mare jucător al lui Bayern, Liverpool şi City a adus în România ajutoare pentru Ucraina

Un fost mare jucător al lui Bayern, Liverpool şi City a adus în România ajutoare pentru Ucraina

În urma discuţiilor avute cu antrenorul Adrian Andreica, tehnician la echipele de copii de la clubul Bradul Vişeu, fostul fotbalist german Dietmar Hamann, alături de un alt fost portar german, Bernhard Hirmer, au furnizat ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina care trec graniţa pe la punctele vamale din nordul ţării.

Cei doi au fost întâmpinaţi de voluntarii din Vişeul de Sus, înainte de graniţa dintre Ungaria şi România. Cei doi s-au alăturat demersului umanitar al locuitorilor din Vişeul de Sus. Ei au plecat din Germania duminică şi au adus pentru refugiaţi, printre altele, produse de igienă personală, medicamente şi 4 generatoare de curent.

Acestea au fost transportate la punctul de colectare şi zilele următoare, o parte din ele, vor pleca direct în Ucraina, altele rămânând pentru refugiaţii care trec graniţa.

„Mulţumim, oameni mari! Mulţumim, oameni buni! Dincolo de graniţe, în aceste momente suntem cu toţii în aceeaşi echipă!”, s-a scris pe pagina oficială a Primăriei oraşului Vişeu de Sus.

Dietmar Hamann a fost fundaş şi a evoluat pentru echipe de top din Europa, începând cu Bayern Munchen (1993-1998), al cărei academie de fotbal a absolvit-o, dar şi la Newcastle United (1998-1999), Liverpool (1999-2006) sau Manchester City (2006-2009).

Alături de naţionala Germaniei a fost vicecampion mondial în 2002, fiind selecţionat de 59 de ori şi marcând 5 goluri pentru Mannschaft. În 2005 a câştigat cu Liverpool Liga Campionilor.

Hamann a rămas în istoria fotbalului britanic şi european ca fiind ultimul jucător care a marcat pe vechiul stadion Wembley, înainte de demolarea acestuia, când a marcat golul victoriei în meciul de calificare al Germaniei pentru Cupa Mondială din 2002, împotriva Angliei, în octombrie 2000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici