Un grup de investitori oferă un miliard de lire sterline pe Manchester United

Un grup de investitori englezi a avut, luni, o întâlnire secretă pentru a discuta posibilitatea preluării clubului Manchester United pentru suma de un miliard de lire sterline de la familia americană Glazer, actuala proprietară a grupării manageriate de Alex Ferguson.

12 afișări
Imaginea articolului Un grup de investitori oferă un miliard de lire sterline pe Manchester United

Un grup de investitori oferă un miliard de lire sterline pe Manchester United

Familia Glazer este nepopulară printre fanii echipei Manchester United şi a indus clubului o datorie de 700 de milioane de lire sterline de la preluarea din 2005.

Fanii echipei Manchester United şi-au arătat satisfacţia pe forumurile suporterilor despre posibilitatea preluării clubului de către investitori englezi.

Propunerea de preluare a clubului se află în "primele stagii" şi s-ar putea să nu fie concretizată, potrivit express.co.uk, care notează că brokerul Keith Harris, de la Seymour Price, se află în spatele acţiunii grupului care doreşte să preia clubul Manchester United. El este un fan al echipei Manchester United care l-a ajutat şi pe omul de afaceri rus Roman Abramovici să preia clubul Chelsea Londra.

Sursa citată notează că implicaţi în grup sunt şi economistul şef, Jim O'Neill, Paul Marshall şi Richard Hytner, unul dintre directorii firmei de publicitate Saatchi & Saatchi.

Grupul s-a autointitulat Red Knights (Cavalerii Roşii) şi a câştigat susţinerea influentei divizii a fanilor echipei lui Alex Ferguson, "Încrederea Suporterilor lui Manchester United".

Un comunicat privind posibilitatea preluării clubului Manchester United va fi emis de grup în următoarele două săptămâni, conform Express.

Mai mult de 30.000 de fani au lansat un protest faţă de familia Glazer la finala Ligii Angliei, scor 2-1 cu Aston Villa, când au renunţat la culorile tradiţionale pentru eşarfe verzi şi aurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici