Un grup de oameni de afaceri negociază preluarea FC Petrolul

Directorul executiv al FC Petrolul, Alexandru Crângu, a declarat că negociază preluarea clubului de către un grup de oameni de afaceri, însă a precizat că aceasta este o procedură de durată.

416 afișări
Imaginea articolului Un grup de oameni de afaceri negociază preluarea FC Petrolul

Un grup de oameni de afaceri negociază preluarea FC Petrolul (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Niciuna dintre cele trei variante vehiculate în presă ca fiind interesate de preluarea clubului nu este reală. Negociem de mult timp cu altă entitate, al cărui nume nu îl pot divulga. Tot ce pot să spun este faptul că banii nu constituie problema. O tranzacţie de genul acesta implică foarte multe componente, paşii trebuie făcuţi pe etape. Cei interesaţi de preluarea Petrolului îşi doresc imagine, nu profit", a spus Crângu, la postul local de televiziune Wyll TV.

Alexandru Crângu a afirmat că posibilii viitori acţionari şi-au arătat intenţia de a achiziţiona şi Stadionul Ilie Oană. "Au spus că vor să cumpere, la pachet cu clubul şi stadionul. De fapt, noi ne-am exprimat intenţia de a cumpăra stadionul acum aproape un an", a completat Crângu.

Directorul executiv al prahovenilor a menţionat că i-a sfătuit pe oamenii de afaceri care ar dori să cumpere clubul să construiască un nou stadion în afara oraşului. "Acum le-am sugerat să facem, cu 25 de milioane de euro, alt stadion, în afara oraşului, iar varianta le-a surâs. Pentru proiectul noului stadion, care să includă şi o academie de juniori, cinci hectare se pot găsi la preţuri accesibile", a adăugat Crângu.

Oficialul petrolist s-a arătat nemulţumit de chiria solicitată de administratorul stadionului, SGU Ploieşti (aproximativ 15.000 euro/meci), el precizând că alte echipe care au evoluat pe "Ilie Oană" - echipa naţională de seniori, cea sub 21 de ani sau Fortuna Câmpina - au avut un tarife preferenţiale. Conform acestuia, clubul a fost somat să achite aproximativ 400.000 euro Direcţiei de Taxe şi Impozite pentru că este "utilizator final" al arenei, în condiţiile în care plăteşte 300.000 euro chirie pe an.

Alexandru Crângu a mai spus că în acest moment jucătorii sunt cu salariile la zi, restanţe fiind doar la achitarea bonusurilor de performanţă. "Contractul de finanţare încheiat cu autorităţile locale ne-a adus numai nenorociri. S-au încasat 1,8 milioane euro şi am plătit impozit la suma totală de trei milioane euro. În vară, putem spune că va fi un sfârşit de ciclu. Vor fi schimbări, va veni şi un manager sportiv, se vor aduce jucătorii potriviţi, iar obiectivul va fi o clasare în zona locurilor 1-5. În varianta pesimistă, dacă nu se vor finaliza negocierile de preluare a clubului, vom urma planul de reorganizare, prevăzut pentru perioada de trei ani. În varianta optimistă, clubul va avea alţi acţionari, însă acest lucru nu se va petrece mai devreme de cinci-şase luni. Oricum, Petrolul nu riscă falimentul", a subliniat Crângu, care a menţionat că dintre jucătorii aflaţi la final de contract insistă doar pentru păstrarea portarului Pecanha.

FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei, conform tabelului preliminar al creanţelor obţinut de MEDIAFAX.

Gruparea prahoveană are o creanţă bugetară de aproximativ 1,5 milioane de lei către Consiliul Local Ploieşti.

Tribunalul Prahova a admis la 6 februarie cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.

Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.

Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici