Un jucător important de la Bayern Munchen are probleme serioase la inimă după ce a avut Covid

  • Revenirea lui Alphonso Davies în lotul echipei Bayern Munchen după ce a avut Covid-19 a fost suspendată.
  • Echipa germană a anunţat că fundaşul canadian dă semne de inflamaţie a muşchiului inimii.
781 afișări
Imaginea articolului Un jucător important de la Bayern Munchen are probleme serioase la inimă după ce a avut Covid

Sursa foto: Mediafax Foto

Antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă înainte de meci, că în cazul lui Alphonso Davies a fost detectată o problemă în urma unei examinări la care au fost supuşi toţi fotbaliştii infectaţi cu Covid.

"Nu se va prezenta la antrenament până la noi ordine. Nu va fi disponibil nici în următoarele săptămâni" a spus Nagelsmann, potrivit CP24.

Ecografia arată că această miocardită nu este atât de dramatică, dar este un semn de miocardită. Totuşi, trebuie să se vindece şi asta va dura cu siguranţă ceva timp”, a adăugat el.

Miocardita este o afecţiune uşoară, temporară, în marea majoritate a cazurilor, potrivit experţilor.

Întrebat dacă miocardita s-a datorat COVID, Nagelsmann a spus că este greu de spus.

Asta s-a întâmplat altor jucători şi înainte de Covid. Acum probabilitatea este mai mare prin îmbinarea Coronavirusului cu sportul de performanţă. Dar asta nu este relevant pentru noi acum. Nu este relevant pentru tratament. Nu contează dacă Alphonso Davies are miocardită din cauza gripei, Omicron, Delta sau orice altceva. Situaţia este că este absolut îngrozitor, este teribil. Ce pot sa spun? O situaţie proastă pentru noi.” a adăugat antrenorul german. 

Bayern a declarat săptămâna trecută că Davies a fost testat pozitiv şi se simţea bine în timp ce se izola acasă. El a fost unul dintre cei şase jucători de la Bayern care s-au întors la antrenamente miercuri.

Nagelsmann a spus că Davies va înceta antrenamentul până la noi ordine pentru a-şi acorda corpului timp să-şi revină. Bayern Munchen va juca sâmbătă la Koln în Bundesliga. 

Jucătorul canadian nu va putea nici să-şi ajute naţionala în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial, fiind scos din lot pentru meciurile cu Honduras şi El Salvador. Davies are la doar 21 de ani 35 de selecţii la naţională, cu 10 goluri şi 15 pase de gol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici