Un maestru de sumo, condamnat la şase ani de închisoare

Maestrul unei şcoli de sumo a fost condamnat, vineri, la şase ani de închisoare pentru că i-a încurajat pe trei sportivi să-l bată pe un tânăr ucenic de doar 17 ani, care a decedat în iunie 2007 din cauza rănilor.

23 afișări
Imaginea articolului Un maestru de sumo, condamnat la şase ani de închisoare

Un maestru de sumo, condamnat la şase ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Junichi Yamamoto, în vârstă de 59 de ani, care conduce şcoala Tokitsukaze, a fost găsit vinovat de către tribunalul din oraşul Nagoya de faptul că l-a lovit pe luptătorul de sumo Takashi Saito cu o sticlă de bere şi că le-a ordonat apoi altor trei sportivi să-l bată pe tânărul ucenic pentru a a-l face mai puternic.

Suferind de multiple contuzii şi răni produse de o bâte de baseball din metal, victima a decedat mai apoi la spital.

În decembrie 2008, cei trei luptători de sumo, care aveau vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, tribunalul considerând că sportivii nu au făcut decât să îndeplinească ordinele primite de la maestrul şcolii.

Moartea lui Takashi Saito a atras atenţia opiniei publice japoneze asupra durităţilor din culisele acestui sport, aflat deja într-o criză de practicanţi.

Imaginea acestui sport a fost, de asemenea, pătată de mai multe scandaluri, printre care unele acuze de meciuri arajate şi consum de canabis printre sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici