Un mexican microbist, căutat internaţional pentru trafic de droguri, a fost arestat în Brazilia

Poliţia federală braziliană a anunţat, marţi, arestarea unui traficant mexican de droguri, căutat de justiţia americană, după ce bărbatul de 49 de ani sosise în ţara organizatoare a CM de fotbal împreună cu soţia şi copiii săi pentru a asista la meciurile naţionalei antrenate de Miguel Herrera.

90 afișări
Imaginea articolului Un mexican microbist, căutat internaţional pentru trafic de droguri, a fost arestat în Brazilia

Un mexican microbist, căutat internaţional pentru trafic de droguri, a fost arestat în Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jose Diaz Barajas, din Guadalajara, era căutat pentru trafic de metamfetamină în SUA, a precizat poliţia, într-un comunicat, informează AFP.

După ce Curtea Supremă braziliană a emis un mandat la 14 iunie, el a fost arestat, luni seară, pe aeroportul internaţional din Rio de Janeiro, unde urma să se îmbarce pe o aeronavă cu destinaţia Fortaleza, oraşul gazdă a partidei Brazilia - Mexic, programată, marţi, de 22.00.

Mexicanul, aflat în atenţia Interpolului, a pătruns în Brazilia la 11 iunie, prin Foz do Iguaçu (Parana, sud), venind din Argentina. El a petrecut câteva zile la un hotel din zona turistică a oraşului Rio, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

Bărbatul s-a aflat în atenţia poliţiei încă de la intrarea lui în Brazilia, susţin autorităţile.

Guvernul american a cerut Curţii Superme braziliene extrădarea mexicanului, după ce a fost informat de arestarea acestuia. El va rămâne în închisoare până la soluţionarea cererii de extrădare, a adăugat poliţia federală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici