Un nou geniu se prefigurează. Tânărul iranian de numai 16 ani care l-a învins pe campionul mondial, şocând lumea şahului

  • Magnus Carlsen a fost învins de un tânăr iranian în vârstă de 16 ani
  • Alireza Firouzja s-a impus cu 8.5-7.5 în finala Banter Blitz Cup
  • Premiul competiţiei a fost de 14.000 de dolari
3042 afișări
Imaginea articolului Un nou geniu se prefigurează. Tânărul iranian de numai 16 ani care l-a învins pe campionul mondial, şocând lumea şahului

Un nou geniu se prefigurează. Tânărul iranian de numai 16 ani care l-a învins pe campionul mondial

Un iranian în vârstă de 16 ani a şocat lumea şahului după ce l-a învins pe campionul mondial la şah Magnus Carlsen în finala Banter Blitz Cup.
 
Alireza Firouzja l-a învins pe norvegian cu scorul de 8.5-7.5, câştigând premiul de 14.000 de dolari.
 
După ce a pierdut partida care a durat 90 de minute, Carlsen şi-a arătat respectul faţă de tânărul şahist spunându-i că este „incredibil de puternic”.
 
Tânărul iranian este pe locul 21 în clasamentul mondial.
 
Alireza Firouzja nu reprezintă Iranul în competiţii, ci participă din partea Federaţiei Internaţionale de Şah, pentru că şi-a părăsit ţara natală pentru a evita restricţiile impuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici