Un oficial german cere ITF să schimbe regulile pentru ca Nadal să poată concura la Paris 2024

Dorinţei lui Rafael Nadal de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 i se opune regulamentul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), regulament care a fost criticat de preşedintele unei federaţii membre.

631 afișări
Imaginea articolului Un oficial german cere ITF să schimbe regulile pentru ca Nadal să poată concura la Paris 2024

Un oficial german cere ITF să schimbe regulile pentru ca Nadal să poată concura la Paris 2024

Nadal, în vârstă de 37 de ani, şi-a anunţat planurile de a se retrage anul viitor şi se crede că spaniolul spera să se retragă la Roland Garros, unde vor avea loc competiţiile de tenis de la Paris 2024.

Turneul parizian este locul în care Nadal a câştigat un număr record de 14 titluri la Roland Garros.

Cu toate acestea, conform regulilor actuale ale ITF, el nu are voie să se înscrie, deoarece nu va fi jucat în ultimele două ediţii ale Cupei Davis.

"Aceasta este regula", a declarat pentru City A.M. preşedintele Federaţiei Germane de Tenis, Dietloff von Arnim.

"De ce facem lucrurile atât de dificile? "Rafa se gândeşte să joace la Paris. Faceţi mai uşor, să poată joace acolo.

"Ei vor să joace. Trebuie să schimbăm regulile. Nu fac parte din consiliul de administraţie sau din Comitetul Olimpic, dar cred că ar trebui să discutăm despre asta."

Nadal a câştigat aurul olimpic la simplu masculin la Beijing 2008 şi a terminat pe locul patru la Rio 2016, dar nu a concurat la Londra 2012 sau Tokyo 2020.

De asemenea, el a câştigat titlul la dublu la Rio 2016 alături de Marc López.

Von Arnim candidează împotriva actualului preşedinte al ITF, David Haggerty, la alegerile de anul viitor şi a declarat că va căuta să schimbe regulile pentru a-i permite lui Nadal să joace la Jocuri.

De asemenea, el este nerăbdător ca sportivii să poată câştiga puncte de clasament la turneele olimpice de tenis.

"Dacă mai pot face acest lucru, cu siguranţă aş face-o şi m-aş gândi la puncte pentru Jocurile Olimpice, pentru că din punctul de vedere al jucătorilor cred că nu este corect", a spus el.

"Ar trebui să le facilităm jucătorilor să joace şi să eliminăm obstacolele. Să-i lăsăm să joace, să le fie uşor.

"Trebuie să facem ca toate deciziile noastre să fie pe înţelesul jucătorilor şi să le susţinem punctul de vedere.

"[Campionul de la Tokyo 2020] Sascha [Zverev] a venit la mine şi mi-a spus: "Poţi să-mi explici, te rog, de ce nu am primit puncte la Jocurile Olimpice?".

"Cred că este foarte important ca tenisul să fie jucat la Jocurile Olimpice. Jucătorii iubesc asta, noi o iubim pentru promovarea jocului.

"Dar de ce nu a primit Sascha puncte? De ce nu facem asta?

"Noi suntem ITF, trebuie să vorbim cu ATP şi să facem o ajustare corectă ca jucătorii să primească puncte.

Turneul olimpic de tenis de la Paris 2024 va avea loc între 27 iulie şi 4 august anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici