Un protestatar cu un steag curcubeu a intrat pe teren la Cupa Mondială din Qatar

Un protestatar care purta un steag curcubeu a intrat pe terenul de joc în timpul meciului de la Cupa Mondială dintre Portugalia şi Uruguay.

417 afișări
Imaginea articolului Un protestatar cu un steag curcubeu a intrat pe teren la Cupa Mondială din Qatar

Protestatarul purta un tricou cu inscripţia "Salvaţi Ucraina" pe faţă şi "Respect pentru femeile din Iran" pe spate.

Stewarzii l-au urmărit, iar acesta a aruncat steagul înainte de a fi scos de pe stadionul Lusail, locul unde se va desfăşura finala de pe 18 decembrie.

Decizia de a organiza Cupa Mondială în Qatar, unde homosexualitatea este ilegală, a fost criticată de grupurile LGBTQ+.

Ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar, Khalid Salman, a numit homosexualitatea "boală minatală" înainte de turneu, comentarii despre care Human Rights Watch a spus că sunt "dăunătoare şi inacceptabile".

Anglia, Ţara Galilor şi alte naţiuni europene au decis să nu poarte banderola OneLove la Cupa Mondială după ce Fifa i-a ameninţat pe căpitani cu sancţiuni sportive.

Jucătorii plănuiau să poarte banderola în timpul meciurilor pentru a promova diversitatea şi incluziunea.

Jucătorii iranieni au refuzat să cânte imnul lor naţional înainte de meciul de la Cupa Mondială cu Anglia, într-o aparentă manifestare de susţinere a protestelor antiguvernamentale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici