Un şeic din Emirate vrea 40 la sută din acţiunile AC Milan

Un şeic din Emiratele Arabe Unite vrea să cumpere 40 la sută din acţiunile clubului de fotbal AC Milan, al cărui proprietar este premierul italian, Silvio Berlusconi, pentru care este dispus să ofere aproximativ 500 de milioane de euro, a dezvăluit Corriere della Sera.

90 afișări
Imaginea articolului Un şeic din Emirate vrea 40 la sută din acţiunile AC Milan

Un şeic din Emirate vrea 40 la sută din acţiunile AC Milan

"Grupul Abu Dhabi United pentru Dezvoltare şi Investiţii este pregătit să cumpere 40 la sută din acţiunile grupării AC Milan şi să ofere în acest scop cifra monstruoasă de 500 de milioane de euro", scrie ziarul italian.

Potrivit sursei citate, această societate este condusă de un membru al familiei de guvernământ din Abu Dhabi, şeicul Mansour ben Zayed al Nahyane, a cărui avere personală este estimată la 18 milliarde de euro şi care deţine deja cinci procente din Mediaset, grupul de televiziune privat al lui Berlusconi.

Această propunere a fost înaintată în urmă cu o lună, atunci când echipa engleză Manchester City, finanţată de familia de guvernământ din Emiratele Arabe Unite, a încercat, fără succes, să-l cumpere pe atacantul brazilian Kaka de la AC Milan.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, chiar primul minitrul italian şi-ar fi dat avizul pentru începerea negocirilor cu oficialii din Emirate.

Cifra de afaceri a clubului lombard a fost anul trecut de 210 milioane de euro, dar în acelaşi timp, a înregistrat şi o pierdere de aproape 32 milioane, iar Berlusconi nu ar mai dori să acopere aceste pierderi, precizează cotidianul italian.

Informaţiile apărute, marţi, în cotidianul Corriere della Sera au fost dezminţite într-un comunicat remis de conducere clubului AC Milan pe site-ul oficial. "Ce a fost publicat în această dimineaţă de ziarul Corriere della Sera privind o eventuală cesiune a acţiunilor clubului este lipsită de fundament", se arată în comunicatul grupării lombarde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici