Un sezon ce va rămâne în cărţile de istorie. Max Verstappen câştigă Marele Premiu al Braziliei şi ajunge la 17 victorii în acest sezon de F1

Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 de la Sao Paulo şi şi-a bătut propriul record, obţinând a 17-a victorie din sezonul 2023. Lando Norris a trecut linia de sosire al doilea, urmat, după un foto finish, de Fernado Alonso.

415 afișări
Imaginea articolului Un sezon ce va rămâne în cărţile de istorie. Max Verstappen câştigă Marele Premiu al Braziliei şi ajunge la 17 victorii în acest sezon de F1

Un sezon ce va rămâne în cărţile de istorie. Max Verstappen câştigă Marele Premiu al Braziliei şi ajunge la 17 victorii în acest sezon de F1

Spaniolul a trecut linia de sosire cu un avans de 53 de miimi de secundă în faţa lui Sergio Perez, după un duel palpitant în ultimele două tururi

Max Verstappen îşi continuă sezonul de succes. Duminică, triplul campion mondial a obţinut a şaptesprezecea victorie a anului în Marele Premiu al Braziliei, depăşindu-şi propriul record.

Plecat din pole position, olandezul a fost deranjat doar pentru scurt timp de Lando Norris (McLaren) la începutul cursei. El a putut apoi să piloteze în propriul ritm, pentru a trece primul linia de sosire.

Englezul a ocupat locul al doilea, al şaselea al sezonului, în faţa lui Fernando Alonso (Aston Martin), care s-a menţinut pe locul al treilea cu 53 de miimi de secundă în faţa lui Sergio Perez.

Principala răsturnare de situaţie a cursei a avut loc înainte de start, când Charles Leclerc (Ferrari), al doilea pe grila de start, a fost nevoit să abandoneze după ce a ieşit de pe pistă în urma unei probleme hidraulice în turul de formare.

Apoi, o coliziune puternică la start, în care au fost implicaţi Alexander Albon (Williams) şi Kevin Magnussen (Haas), a dus la arborarea steagului roşu după două tururi acoperite.

Sergio Perez, l-a depăşit pe Alonso în penultimul tur, înainte ca spaniolul să-şi recâştige poziţia pe podium în ultimul tur. Mexicanul a contribuit totuşi cu puncte importante, alături de Hamilton, locul 8, la lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, la capătul unei curse în care Mercedes-ul a suferit foarte mult în ceea ce priveşte pneurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici