Un tenismen important nu va participa la turneul de la Miami: "Medicul mi-a recomandat să nu joc“

Tenismenul sârb Novak Djokovic, aflat pe locul doi în clasamentul mondial, a anunţat, duminică, faptul că nu va participa la turneul de Masters Series de la Miami, SUA, din cauza unei accidentări la cot, la fel ca britanicul Andy Murray.

2143 afișări
Imaginea articolului Un tenismen important nu va participa la turneul de la Miami: "Medicul mi-a recomandat să nu joc“

Un tenismen important nu va participa la turneul de la Miami: "Medicul mi-a recomandat să nu joc la Miami“

"Medicul mi-a recomandat să nu joc la Miami din cauza unei accidentări la cot, pe care o am de câteva luni şi care s-a înrăutăţit în ultima săptămână. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a mă recupera în vederea revenirii pe teren cât mai curând. Din păcate, nu voi putea să-mi apăr titlul de la Miami. Credeţi-mă, este un şoc şi pentru mine, aşa cum cred că este pentru voi. Am jucat mereu foarte bine la Miami, am câştigat acolo primul meu turneu de Masters Series din carieră şi mi-am început campania către fruntea clasamentului mondial. Nu e de mirare ce se spune în sport, că înfrângerile cele mai mari şi mai dureroase vin în urma unor accidentări, nu din cauza adversarilor. Sunt norocos că nu am avut multe accidentări de-a lungul carierei, dar cred că toate momentele prin care am trecut din punct de vedere fizic în ultimii ani şi-au lăsat amprenta asupra corpului meu. Rămân veşnic recunoscător pentru toată dragostea şi susţinerea pe care le primesc din partea voastră. Vă mulţumesc pentru că aveţi încredere în mine", a fost mesajul lui Djokovic pentru fanii săi, postat pe contul personal de Facebook.

Novak Djokovic, în vârstă de 29 de ani, este campionul en titre de la Miami şi are un total de şase trofee pe suprafaţa rapidă din statul american Florida. În acest an, sârbul a câştigat turneul de la Doha (Qatar), apoi a fost eliminat prematur la Openul Australiei (în turul doi), la Acapulco (în sferturi) şi la Indian Wells (în optimi).

În urma absenţei de la Miami, Novak Djokovic va pierde puncte în duelul pentru supremaţie cu Andy Murray în clasamentul ATP. La începutul lunii aprilie, Murray va avea un avans de peste 4000 de puncte.

Sâmbătă, Andy Murray, liderul clasamentului mondial, a anunţat că nu va participa la turneul de la Miami, din cauza unei accidentări la cotul mâinii drepte. Britanicul în vârstă de 29 de ani a câştigat competiţia americană în 2009 şi 2013, iar anul trecut a fost eliminat în turul al treilea.

Turneul ATP Masters 1000 de la Miami va avea loc în perioada 22 martie - 2 aprilie şi este dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici