Marea CONFRUNTARE din Indian Wells: Roger Federer - Rafael Nadal, în optimile de finală ale turneului de tenis

Roger Federer şi Rafael Nadal, două legende ale tenisului mondial, se înfruntă pentru a 36 oară în noaptea de miercuri spre joi, după ora 02:00, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Mastersului de la Indian Wells.

1327 afișări
Imaginea articolului Marea CONFRUNTARE din Indian Wells: Roger Federer - Rafael Nadal, în optimile de finală ale turneului de tenis

Roger Federer - Rafael Nadal, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells

Rafael Nadal (favorit 5) a trecut cu 6-3, 7-5 de conaţionalul Verdasco (favorit 26), în timp ce Federer (favorit 9) l-a învins pe americanul Johnson (favorit 24), scor 7-6(3), 7-6(4), în turul al treilea al turneului de la Indian Wells.

Federer are ocazia, pentru prima dată în carieră, să obţină a treia victorie consecutivă în faţa lui Nadal. Ultimele două dueluri au fost adjudecate în seturi decisive de elveţian: 6-3, 5-7, 6-3 în finala de la Basel 2015, respectiv 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 în ultimul act de la Australian Open 2017. Ţinând cont că la tragerea la sorţi au fost distribuiţi pe un sfert de tablou, Rafael sau Roger s-ar putea întâlni în faza următoare cu Djokovic. Sârbul l-a eliminat pe Del Potro în turul trei, 7-5, 4-6, 6-1, dar îl aşteaptă un alt meci cu dificil, cu Nick Kyrgios.

Dacă Federer s-a impus în ultimele partide directe cu Nadal, ibericul are un avantaj considerabil dacă ne raportăm la întreaga istorie a meciurilor directe dintre ei. Spaniolul conduce cu 23-12 la general, însă scorul meciurilor disputate pe hard este foarte strâns: 9-8 în favoarea lui Nadal. Cei doi campioni nu s-au mai întâlnit atât de devreme în cadrul unui turneu din 2004. În urmă cu 13 ani, Nadal îl înfrunta pentru prima oară în carieră şi reuşea să îl învingă pe omul care avea să devină marele său rival, scor 6-3, 6-3 în turul al treilea de la Miami.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici