Simona Halep, eliminată în turul 3 la Indian Wells: După primul set, n-am mai avut forţă în picioare

Jucătoarea de tenis Simona Halep, aflată pe locul 4 în clasamentul mondial, a declarat, marţi, după înfrângerea în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic (locul 26 WTA), scor 3-6, 3-6, în turul trei al turneului de la Indian Wells, că a cedat din punct de vedere fizic după disputarea primului set.

1194 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, eliminată în turul 3 la Indian Wells: După primul set, n-am mai avut forţă în picioare

Simona Halep, eliminată în turul 3 la Indian Wells: După primul set, n-am mai avut forţă în picioare (Imagine: Hepta)

Partida a durat o oră şi 43 de minute. Simona, campioană la Indian Wells în 2015, a avut probleme mari la serviciu, cu procentaje de reuşită foarte scăzute (44% cu prima minge şi 40% cu a doua). Românca a cedat de şase ori serviciul şi a reuşit doar trei break-uri din 22 de oportunităţi avute.

"Ţinând cont de timpul de pregătire pe care l-am avut înainte de acest turneu, sunt fericită că am ajuns în turul trei. Adversara a jucat foarte bine, cu încredere, iar eu am ratat foarte mult. După primul set, n-am mai avut forţă în picioare. Nu sunt refăcută complet, mai am de muncă. Dar e în regulă, nu vreau să creez o dramă din asta. După primul meci, am simţit dureri şi nu prea puteam să mă mişc. Ieri a fost bine, m-am antrenat timp de o oră. Dar azi căldura m-a afectat foarte mult, încă nu m-am obişnuit cu aceste condiţii. Mă durea capul, simţeam că picioarele îmi iau foc şi aveam probleme musculare", a spus Halep după meci.

În timpul unei pauze, antrenorul Simonei, australianul Darren Cahill, i-a recomandat să nu forţeze din punct de vedere fizic, întrucât nu se află la potenţialul maxim, acolo unde va ajunge în 2-3 săptămâni. În acest an, Halep s-a confruntat cu probleme la genunchiul stâng.

”Te chinui? Sper că te simţi bine cu genunchiul. Nu risca mult cu genunchiul. Jocul la retur e bun, chiar dacă nu ai fructificat mingile de break. Rămâi puternică pe backhand. Suntem la 2-3 săptămâni distanţă de a fi la 100% din punct de vedere fizic. Nu contează ce se întâmplă aici. Încearcă să joci de pe mijlocul terenului, nu din colţurile lui. Principala ta grijă e să ieşi de pe teren cu genunchiul ok. Trebuie să fii mai agresivă în game-urile pe serviciu. Fii mai agresivă când ataci pe backhand”, a spus Cahill pe timpul time-out-ului din setul secund, atunci când Kristina Mladenovic conducea cu 6-3, 3-2.

De cealaltă parte, Kristina Mladenovic are cel mai bun parcurs din carieră la Indian Wells şi a reuşit a doua victorie împotriva unei jucătoare de Top 5 din ultimele două luni, după succesul împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, la Dubai. În 2017, franţuzoaica în vârstă de 23 de ani a câştigat primul trofeu WTA la simplu, la Sankt Petersburg, şi a mai reuşit o finală la Acapulco.

"Întotdeauna am avut meciuri grele, echilibrate, cu Simona. Ştiam că sunt în avantaj în privinţa confruntărilor directe, 2-1, nu mi se întâmplă des împotriva unei jucătoare de Top 5. Am fost solidă din punct de vedere fizic, am returnat foarte multe mingi şi am obligat adversara să-şi asume riscuri. Practic mi-am îndeplinit planul de joc. Forehand-ul a funcţionat foarte bine, de asemenea", a spus Mladenovic după calificarea în optimi.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, are un încep de an foarte slab, cu trei victorii şi trei înfrângeri, printre care eliminarea din primul tur al Openului Australiei. De săptămâna viitoare, românca va coborî pe locul 5 în clasamentul WTA, fiind depăşită de slovaca Dominika Cibulkova. Halep poate fi întrecută şi de Garbine Muguruza, dacă iberica va ajunge în finală la Indian Wells.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici