Echipa Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium în Raliul Mexicului/ Clasament general pe piloţi şi consructori

Thierry Neuville s-a clasat pe locul al treilea în Raliul Mexicului, Hayden Paddon pe al cincilea, acumulând puncte importante în clasamentul constructorilor, în timp ce Neuville s-a impus în Power Stage.

132 afișări
Imaginea articolului Echipa Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium în Raliul Mexicului/ Clasament general pe piloţi şi consructori

Echipa Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium în Raliul Mexicului

Echipa Hyundai Motorsport a obţinut primul podium din sezonul 2017, după ce Thierry Neuville a încheiat Raliul Mexicului pe poziţia a treia în clasamentul general. Mai mult, Neuville şi Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au câştigat în Power Stage, acumulând cele cinci puncte suplimentare. Pentru Hyundai Motorsport, titlul reprezintă al 21-lea podium din WRC şi al doilea din Mexic, după cel din anul 2014. Odată cu această competiţie, echipa a ajuns la o sută de probe speciale câştigate.

Duminică, 12 martie, în ultima zi a raliului, au fost programate două speciale cu o lungime totală de 54,90 km (La Calera - 32,96 km şi Derramadero - 21,94 km), ultima având şi rol de Power Stage. La final, toate cele trei echipaje Hyundai Motorsport au încheiat raliul şi au acumulat puncte importante atât în clasamentul constructorilor, cât şi în cel al piloţilor.

Neuville şi Gilsoul s-au impus pe patru probe în Raliul Mexicului. “Mă bucur că am revenit cu un podium şi maximum de puncte în Power Stage. Echipa a muncit mult în acest final de săptămâna. Sper să obţinem rezultate din ce în ce mai bune”, a declarat Thierry Neuville. Pentru Paddon şi John Kennard, copilotul sau, locul al cincilea reprezintă cel mai bun rezultat obţinut în sezonul 2017. “Sunt mulţumit că am încheiat în top cinci. Următoarea etapă va avea loc în Corsica, pe asfalt, şi suntem pregătiţi să acumulăm cât mai multe puncte”, a menţionat Hayden Padden.

Sordo şi Marc Martí au obţinut două victorii pe probele de sâmbătă dimineaţă. Echipajul spaniol a încheiat pe poziţia a opta. “Nu a fost un final de săptămâna uşor, însă ne vom concentra pe etapă următoare, desfăşurată în Corsica”, a adăugat Dani Sordo. Pentru Hyundai Motorsport acesta a fost primul podium din sezonul 2017. “Nu a fost un raliu uşor. Suntem mulţumiţi cu o clasare pe podium şi punctele din Power Stage pentru victorie. Am acumulat multe informaţii, fiind prima competiţie pe macadam cu nouă maşină. Sunt încrezător că vom intră în ritm şi că vom câştigă foarte repede şi primul raliu cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Ne concentrăm acum pe următoarele etape”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

După Raliul Mexicului, Campionatul Mondial FIÂ (WRC) revine în Europa, pe asfaltul din Corsica. Etapă a patra a sezonului va avea loc în perioada 6 - 9 aprilie.

Rezultate finale – Raliul Mexicului 2017

1. K. Meeke/P. Nagle - Citroën C3 WRC 3:22:04.6
2. S. Ogier/J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC +13.8
3. T. Neuville/N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC +59.7
4. O. Tanak/M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC +2:18.3
5. H. Paddon/J. Kennard- Hyundai i20 Coupe WRC +3:32.9
6. J. M. Latvala/M. Anttila - Toyota Yaris WRC +4:40.3
7. J. Hänninen/K. Lindström - Toyota Yaris WRC +5:06.2
8. D. Sordo/M. Martí - Hyundai i20 Coupe WRC +5:22.7
9. E. Evans/D. Barritt - Ford Fiesta WRC +8:41.8
10. P. Tidemand/J. Andersson - Škoda Fabia R5 +10:51.9

Clasament general piloţi – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – după a treia etapă

1. S. Ogier 66 puncte
2. J.M Latvala 58 p
3. O. Tanak 48 p
4. D. Sordo 30 p
5. T. Neuville 28 p
6. K. Meeke 27 p
7. C. Breen 20 p
8. E. Evans 20 p
9. H. Paddon 17 p
10. S. Lefebvre 10 p
11. J. Hänninen 9 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – după a treia etapă

1. M-Sport World Rally Team 103 puncte
2. Toyota Gazoo Racing WRC 67 p
3. Hyundai Motorsport 65 p
4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 55 p

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici