Cum ar putea împiedica Trump Statele Unite să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a anunţat că interdicţiile de călătorie emise de Donald Trump ar putea deveni o mare problemă pentru Statele Unite. Americanii sunt favoriţi în cursa pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2026, dar acest lucru s-ar putea schimba.

793 afișări
Imaginea articolului Cum ar putea împiedica Trump Statele Unite să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal

Cum ar putea împiedica Trump Statele Unite să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal

Măsurile luate de Trump, care a interzis recent accesul musulmanilor din 6 ţări, ar putea determina şi anularea dreptului SUA de a organiza Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024, acolo unde oraşul Los Angeles e cotat cu prima şansă, scrie Business Magazin.

"Atunci când vorbim de competiţiile FIFA, orice echipă care se califică la un turneu final sau suporterii acesteia trebuie să aibă acces pe teritoriul statului organizator; în mod evident, aceasta este esenţa Campionatului Mondial", a spus Infantino.

Gianni Infantino, intenţionează să crească numărul de echipe participante la Cupa Mondială la 48 şi să schimbe formatul competiţiei, cu 16 grupe de câte trei echipe. Numărul de echipe naţionale participante la o Cupă Mondială a crescut ultima oară în 1998, când formatul turneului a fost extins de la 24 la 32 de ţări. 24 de echipe s-au luptat pentru trofeul Euro 2016, o creştere de la formatul cu 16 echipe care era în vigoare din 1996.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici