Unchiul lui Rafael Nadal, Toni, recunoaşte că există o şansă ca acesta să rateze Roland Garros

Unchiul şi fostul antrenor al lui Rafael Nadal, Toni Nadal, a declarat că cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam nu va reveni în competiţie până când nu va fi pe deplin apt, asta incluzând şi posibilitatea ca acesta să rateze Roland Garros.

300 afișări
Imaginea articolului Unchiul lui Rafael Nadal, Toni, recunoaşte că există o şansă ca acesta să rateze Roland Garros

Sursa foto: Profimedia

Nadal s-a luptat cu accidentările de când s-a retras din semifinala de la Wimbledon 2022 împotriva lui Nick Kyrgios. Jucătorul de 36 de ani a suferit o rupturăla muşchiul abdominal şi a jucat sezonul acesta doar nouă meciuri, câştigând patru.

Cel mai recent, Nadal s-a retras de la Barcelona Open, apărând semne de întrebare cu privire la momentul în care jucătorul spaniol va reveni. În cadrul unei discuţii cu Bartoli Time de la RMC, unchiul lui Nadal, Toni, a explicat că nepotul său nu va grăbi o revenire doar de dragul de a o face.

"Am vorbit cu el sâmbătă. Şi va reveni doar dacă va fi în stare bună, 100%. El ştie că altfel nu va fi bine pentru el. A jucat la Australian Open fără să fie în formă fizică de top. Cred că vrea să se simtă foarte bine. Şi-ar dori să ajungă la Roland-Garros cu încredere şi cu un fizic bun. Deocamdată, trebuie să aşteptăm.", a mai declarat pentru RMC Sport, Toni Nadal.

Nadal este campionul în exerciţiu la Roland Garros şi a câştigat evenimentul de un număr record de 14 ori de-a lungul carierei sale.

Dar, unchiul Toni a declarat că nu este îngrijorat de accidentele lui Rafa în timpul sezonului 2023. De asemenea, el îl susţine pe nepotul său să performeze din nou la Roland Garros în acest an.

"Am spus de multe ori despre Rafa că, chiar dacă nu ajunge în condiţii foarte bune, atunci când intră pe terenul Philippe-Chatrier, totul se schimbă. Are nevoie de câteva meciuri nu prea dificile pentru a se pune în mişcare. Ştiu că Zverev, Alcaraz, Djokovic, Rune, Rublev sunt foarte puternici. Dar, cu mintea lui, ştiu şi că Rafa poate câştiga. Vreau să gândesc la fel şi anul acesta".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici