Ungur, Copil şi Monfils vor primi wild card-uri la turneul Năstase Ţiriac Trophy

Jucătorii Adrian Ungur (124 ATP), Marius Copil (127 ATP) şi fostul număr 7 mondial, Gael Monfils (103 ATP) vor primi wild card-uri din partea organizatorilor turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se va desfăşura la Arenele BNR din Bucureşti în perioada 20-28 aprilie.

142 afișări
Imaginea articolului Ungur, Copil şi Monfils vor primi wild card-uri la turneul Năstase Ţiriac Trophy

Ungur, Copil şi Monfils vor primi wild card-uri la turneul Năstase Ţiriac Trophy (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

În concursul de simplu, România va fi reprezentată astfel de trei jucători, în afară de Ungur şi Copil pe tabloul principal fiind acceptat direct şi cel mai bine clasat tenisman român, Victor Hănescu.

Primii patru favoriţi ai ediţiei 2013 a turneului de tenis de la Bucureşti sunt Gilles Simon (13 ATP), Andreas Seppi (20 ATP), Florian Mayer (27 ATP) şi Mihail Iujnîi (30 ATP).

Noul trofeu al competiţiei, schimbat după ce Gilles Simon l-a câştigat de trei ori, a fost prezentat oficial luni, într-o conferinţă de presă, de proprietarul turneului, Ion Ţiriac împreună cu Ilie Năstase şi Philippe Lhotte, preşedintele BRD.

Dumitru Hărădău, directorul turneului cu premii totale în valoare de 410.200 de euro, a anunţat că din acest an fiecare câştigător va avea dreptul să păstreze trofeul. "A trebuit să aşteptăm 17 ani pentru ca trofeul de cristal să fie câştigat de trei ori şi în consecinţă, conform regulamentului, să fie acordat definitiv. În această ediţie avem un trofeul nou, realizat de artistul Ion Nemţoi numit şi "Brâncuşi al sticlei". Trofeul este conceput în culorile turneului, roşu şi negru, şi are integrate şase cercuri. Din acest an trofeul va fi acordat definitiv învingătorului", a declarat, Hărădău în conferinţa de presă.

Organizatorii BRD Năstase Ţiriac Trophy îi dedică fostului jucător Ilie Năstase o ediţie aniversară în care vor fi celebrate performanţele istorice atinse de acesta. În 2013, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la momentul în care Ilie Năstase a devenit primul jucător numărul unu din istoria tenisului mondial, organizatorii au programat mai multe evenimente speciale. Printre acestea se află şi un meci demonstrativ cu participarea lui Ilie Năstase, Adriano Panatta, Andrei Pavel şi Mansour Bahrami (27 aprilie, ora 18.00).

"Este o ediţie specială pentru Ilie Năstase, o ediţie aniversară pentru că acum 40 de ani, în 1973, el a fost declarat primul campion mondial în clasamentul ATP. Eu am spus mereu că Ilie Năstase a revoluţionat tenisul pe teren, iar Ion Ţiriac a revoluţionat tenisul în afara terenului", a adăugat Hărădău.

Tichetele de intrare şi abonamentele la BRD Năstase Ţiriac Trophy au fost puse deja în vânzare pe site-ul www.eventim.ro, în reţeaua Eventim precum şi la casa de bilete de la Arenele BNR. Preţurile biletelor variază între 15 şi 40 de lei, în timp ce abonamentul TennisPass se comercializează cu 120 de lei.

Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 20-21 aprilie, iar copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 22-25 aprilie, în limita a 1.500 de intrări pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici