Uniunea Ciclistă Internaţională aprobă ca ruşii şi bieloruşii să concureze ca neutri

Uniunea Ciclistă Internaţională a aprobat ca cicliştii ruşi şi belaruşi să concureze ca sportivi individuali neutri începând cu 1 iunie, deşi echipele naţionale vor rămâne interzise.

75 afișări
Imaginea articolului Uniunea Ciclistă Internaţională aprobă ca ruşii şi bieloruşii să concureze ca neutri

UCI

Participarea cicliştilor ruşi şi belaruşi ca neutri în probele individuale este condiţionată de îndeplinirea de către aceştia a unor criterii, printre care se numără faptul că nu au o implicare sau o asociere cu niciuna dintre ţări, cu federaţia lor naţională respectivă sau cu Comitetul Olimpic Naţional respectiv.

Cicliştii din Rusia sau Belarus care doresc să fie luaţi în considerare pentru participarea în calitate de neutri trebuie să nu aibă legături cu armata niciuneia dintre aceste ţări, să nu se asocieze în niciun fel cu steagurile, emblemele, imnurile sau simbolurile niciuneia dintre aceste ţări şi să nu manifeste sprijin activ pentru război sub nicio formă.

UCI a menţinut autorizaţia aplicată în martie 2022 care permite ruşilor şi bieloruşilor să participe la evenimentele din calendarul său internaţional, precum şi la Cupele Mondiale în anumite discipline, cu o echipă înregistrată la UCI sau de club care nu are naţionalitatea rusă sau bielorusă.

Comitetul de conducere al UCI a convenit, de asemenea, să menţină interdicţia echipelor naţionale ruse şi belaruse la evenimentele sale, nerecunoaşterea oricărei candidaturi pentru organizarea Cupei Mondiale sau a Campionatelor Mondiale în oricare dintre aceste ţări, neacceptarea cererilor de înregistrare a echipelor ruse sau belaruse la oricare dintre discipline, interzicerea sponsorizării de către companii şi mărci ruse sau belaruse şi interzicerea oricăror embleme, nume, acronime, steaguri sau imnuri legate de oricare dintre aceste ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici