Universitatea Cluj a lansat un documentar despre istoria echipei

Un film documentar intitulat "Povestea «U»", realizat de Televiziunea Naţională în colaborare cu Universitatea Cluj, a fost lansat miercuri, în cadrul unui eveniment la care au asistat mai multe foste glorii ale clubului şi care s-a desfăşurat la librăria "Cărtureşti" dintr-un centru comercial.

131 afișări
Imaginea articolului Universitatea Cluj a lansat un documentar despre istoria echipei

Universitatea Cluj a lansat un documentar despre istoria echipei (Imagine: www.universitateacluj.ro)

DVD-ul are 80 de minute şi cuprinde mai multe imagini de arhivă din istoria de 92 de ani a echipei clujene care n-au mai fost difuzate până acum.

"Vorbim despre fotbal într-o librărie, iată însemnătatea unui club ca Universitatea. Una dintre greşelile pe care le putem face e să vorbim despre prezent fără să înţelegem trecutul, iar acest DVD oferă tuturor o bucată însemnată din ceea ce reprezintă Universitatea. Obligaţia noastră, a celor care conducem acum clubul, e să-l menţinem pe baza unor anumitor valori: profesionalismul, valoarea istorică, relaţia cu comunitatea şi legătura cu mediul universitar", a declarat Călin Hinţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului.

Remus Câmpeanu, preşedinte onorific şi fost jucător al "Şepcilor roşii" timp de aproape două decenii, a declarat că lucrarea lansată miercuri este o şansă pentru ca noua generaţie să cunoască istoria clubului. "«U» e un spirit care va rezista mult de acum înainte. Le mulţumesc colegilor mei de generaţie pentru faptul că m-au învăţat să devin "U"-ist şi îi felicit pe cei din tribună care ne-au încurajat şi au suferit alături de noi. Noua generaţie va avea mult de învăţat din aceste imagini", a spus Remus Câmpeanu.

DVD-ul va fi comercializat la magazinul oficial al clubului, dar şi în reţeaua librăriilor "Cărtureşti" şi va costa 30 de lei. Banii strânşi vor merge către grupele de copii şi juniori ale Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici