Universitatea Cluj cere anchetă la DSP Constanţa, după suspendarea meciului cu Farul

  • Clubul Universitatea Cluj a cerut Federaţiei Române de Fpotbal să reprogrameze partida cu Farul, care nu s-a disputat după ce echipa din Constanţa a anunţat şase cazuri COVID-19.
  • De asemenea, U Cluj a cerut Ministerului Sănătăţii o anchetă la DSP Constanţa.
331 afișări
Imaginea articolului Universitatea Cluj cere anchetă la DSP Constanţa, după suspendarea meciului cu Farul

Universitatea Cluj cere anchetă la DSP Constanţa, după suspendarea meciului cu Farul

Potrivit unui comunicat al Universităţii Cluj, clubul a solicitat ca rezultatul partidei să fie stabilit pe teren, considerând că meciul se poate disputa în deplină siguranţă, conform regulamentelor sportive si medicale.

Astfel, U Cluj a trimis FRF o adresă prin care cere „reprogramarea într-un interval de 24 sau 48 de ore a partidei FC Universitatea Cluj – FC Farul Constanţa şi retestarea persoanelor considerate contact al cazurilor pozitive anunţate de Asociaţia Fotbal Club Farul Constanţa, într-un laborator acreditat de către personalul medical neutru şi specializat în recoltarea probelor pentru testele RT-PCR. FC Universitatea Cluj va suporta integral costul testelor”.

De asemenea, clubul a atras atenţia FRF, prin aceeaşi adresă, că Farul Constanţa, într-o situaţie similară din urmă cu câteva zile, a primit aviz favorabil din partea DSP Constanţa pentru a se prezenta la partida cu CSM Reşiţa, deşi în cadrul echipei constănţele fuseseră descoperite trei cazuri de coronavirus.

Clubul clujean susţine că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa să respecte ordinele Ministrului Sănătăţii şi să comunice în cel mai scurt timp rezultatul anchetei epidemiologice în cadrul clubului Farul Constanţa, pentru a da posibilitatea desfăşurării jocului dintre FC Universitatea Cluj şi FC Farul Constanţa.

Totodată, Universitatea Cluj a cerut ministrului Sănătăţii o anchetă pentru verificarea modului în care Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a gestionat situaţia epidemiologică apărută în cadrul echipei Farul, „considerând că instituţia a încălcat cu bună ştiinţă prevederile în vigoare”.

„DSP Constanta, prin Directorul Executiv Schipor Cristina Mihaela, a încălcat prevederile Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1819 din 27.10.2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1513/2020, în baza cărora a fost aprobat de către FRF <Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor>, refuzând să demareze ancheta epidemiologică imediat ce a fost informată de existenţa cazurilor la FC Farul Constanţa, pe motiv că este 1 decembrie, şi omiţând să dispuna retestarea de îndata a fotbaliştilor şi a staff-ului”, se arată în comunicatul clubului clujean.

„Clubul nostru consideră că interesele sportive şi financiare ale FC Universitatea Cluj au fost atinse şi a solicitat Ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la DSP Constanţa pentru a verifica activitatea instituţiei în acest caz, sub aspectul încălcării prevederilor legale. FC Universitatea Cluj a solicitat unei case de avocatură să analizeze cazul şi să pregătească o acţiune în Justiţie pentru apărarea dreptului clubului nostru de a disputa pe teren partida cu FC Farul Constanţa. FC Universitatea Cluj solicită tuturor celor implicaţi în fenomen să respecte fotbalul şi susţine o competiţie curată, cu meciuri ale căror rezultate sunt decise pe teren, de către jucători, nu în birou, de către conducători”, au mai transmis reprezentanţii clubului.

Partida FC Universitatea Cluj-Farul Constanţa, restanţa din etapa a 11-a a Ligii secunde, era programată miercuri, de la ora 16.45, pe Cluj Arena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici