Universitatea Craiova a împlinit 66 de ani de existenţă

Clubul Sportiv Universitatea Craiova, care are secţii de atletism, volei, handbal, tenis de masă, şah şi fotbal, a împlinit, vineri, 66 de ani de la înfiinţare, informează site-ul oficial al grupării oltene.

103 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova a împlinit 66 de ani de existenţă

Universitatea Craiova a împlinit 66 de ani de existenţă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"La 5 septembrie 1948, UNSR Craiova juca primul ei meci oficial, la Filiaşi. Data a rămas în istorie ca ziua de naştere a legendarului club craiovean. Rând pe rând, echipa Craiovei a urcat diviziile şi în 1964 promova în prima ligă. A fost nevoie de un deceniu până la primul titlu de campioană. La începutul anilor '80 s-a născut Craiova Maxima, echipa ce a atins în premieră pentru România un sfert de finală al Cupei Campionilor Europeni şi a devenit prima echipă românească ce a evoluat în semifinalele unei cupe europene. Universitatea Craiova are în palmares patru campionate şi şase cupe ale României", se arată în comunicatul postat pe csuc.ro.

CS Universitatea Craiova precizează că legenda clubului oltean au scris-o jucătorii echipei de fotbal Nicolae Oţeleanu, Cernăianu, Oţet, Ţarălungă, Ştefănescu, Oblemenco, Lung, Negrilă, Tilihoi, Crişan, Cămătaru, Beldeanu, Donose, Cârţu, Cămătaru, Geolgău, Balaci sau Ungureanu.

"Universitatea Craiova le mulţumeşte tuturor fotbaliştilor şi antrenorilor care au ajutat-o să devină un club de o asemenea anvergură. Şi, nu în ultimul rând, suporterilor ei, care au fost mereu cel de-al 12-lea jucător! La mulţi ani, Ştiinţa! La mulţi ani plini de performanţe şi bucurii pentru suporterii tăi!", mai precizează CS Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici