Universitatea Craiova somează FRF să convoace de urgenţă Comitetul Executiv

Clubul Universitatea Craiova a somat, luni, Federaţia Română de Fotbal, prin biroul executorului judecătoresc Violeta Pârvan, să convoace de urgenţă Comitetul Executiv pentru punerea în aplicare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

279 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova somează FRF să convoace de urgenţă Comitetul Executiv

Universitatea Craiova somează FRF să convoace de urgenţă Comitetul Executiv (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

În notificarea transmisă FRF, gruparea olteană susţine că a primit din partea federaţiei două înştiinţări contradictorii. Prima, în 13 iulie, semnată de consilierul juridic Adrian Stângaciu, în care i se comunică faptul că FRF nu va pune în aplicare sentinţa Curţii de Apel şi a doua, în 17 iulie, semnată de Mircea Sandu, în care se menţionează faptul că Universitatea Craiova este reintegrată în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a conform unei hotărâri a Comitetului de Urgenţă.

În consecinţă, gruparea condusă de Adrian Mititelu solicită lămuriri deoarece "Comitetul de Urgenţă al FRF are atribuţii limitate", organismul de conducere al federaţiei între şedinţele Adunării Generale fiind Comitetul Executiv.

Universitatea Craiova cere Comitetului Executiv al FRF lămurirea calităţii sale de membru afiliat şi clarificarea situaţiei celor 39 de jucători aflaţi sub contract la data de 20 iulie 2011 şi legitimaţi apoi, în baza deciziei C.Ex. de excludere provizorie, la alte cluburi din ţară şi străinătate.

De asemenea, clubul oltean solicită explicaţii cu privire la competiţia în care ar trebui să evolueze, având în vedere că, în urma deciziei de excludere provizorie, i s-a luat dreptul de a evolua în Liga a II-a în sezonul 2011-2012 şi, astfel, de a avea posibilitatea de a promova şi de a evolua în sezonul 2012-2013 al Ligii I.

"Neconvocarea, în regim de urgenţă, a Comitetului Executiv al FRF şi nepunerea în discuţie a situaţiei SC Fotbal Club U Craiova SA reprezintă, fără tăgadă, nerespectarea şi nepunerea în executare a Sentinţei civile executorii nr. 4230/25.06.2012 a Curţii de Apel Bucureşti şi reprezintă o continuare a abuzurilor Federaţiei Române de Fotbal împotriva Universităţii Craiova", se menţionează în notificarea grupării olteane.

Comitetul de Urgenţă al FRF a pus în aplicare, la 17 iulie, decizia Curţii de Apel Bucureşti, a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA şi a reintegrat clubul din Bănie în Liga a II-a şi tototadă a invitat primăria să înscrie o echipă în L2, conform deciziei AG.

La 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta această sentinţă, dar trebuie să reînscrie imediat echipa în campionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici