Universitatea: Scrisoare deschisă către Găman şi Bărboianu, prin care li se cere să revină la club

Universitatea Craiova a trimis, joi, o scrisoare deschisă jucătorilor Ştefan Bărboianu şi Valerică Găman, precum şi părinţilor acestora, prin care le cere fotbaliştilor să revină la pregătirile echipei, deoarece plecarea lor este una neregulamentară şi imorală, creând grave prejudicii clubului.

23 afișări
Imaginea articolului Universitatea: Scrisoare deschisă către Găman şi Bărboianu, prin care li se cere să revină la club

Universitatea: Scrisoare deschisă către Găman şi Bărboianu, prin care li se cere să revină la club (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"FC Universitatea Craiova face un apel către jucătorii săi, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, să revină de urgenţă la pregătirile echipei, deoarece plecarea lor este una neregulamentară, imorală şi creează grave prejudicii, atât lor, cât şi clubului. FC Universitatea Craiova reaminteşte jucătorilor în cauză, cât şi părinţilor, că a investit foarte multă încredere şi speranţă în ei, oferindu-le şansa să se dezvolte profesional în tricoul sfânt al Universităţii Craiova. De-a lungul anilor, clubul Universitatea Craiova a avut un rol imens în formarea lor profesională. Din păcate, în momentul când clubul trebuia să culeagă roadele după ei, aceştia au comis o ticăloşenie, intrând într-un război ce nu le aparţine", se arată în scrisoarea citată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În scrisoare se menţionează că plecarea celor doi a însemnat un prejudiciu imens pentru Universitatea Craiova, ţîinând cont de valoarea de piaţă a jucătorilor - Valerică Găman, aproximativ 4 milioane de euro, şi Ştefan Bărboianu, aproximativ 2 milioane de euro. "Săvârşind asemenea act ilegal şi imoral, cei doi jucători comit o faptă de înşelătorie asupra clubului care i-a crescut şi i-a ajutat să se dezvolte pe plan profesional. Nu în ultimul rând, prin acest gest, cei doi jucători au jignit şi au adus o ofensă tuturor suporterilor, oamenilor care i-au încurajat şi aplaudat de-a lungul timpului. Această faptă necugetată a celor doi este o ruşine nemaiîntâlnită în istoria fotbalului craiovean şi ea trebuie reparată imediat", se arată în scrisoarea grupării craiovene.

Oficialii clubului oltean le cer părinţilor şi apropiaţilor celor doi să-i convingă să revină la Craiova.

Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fugit, în noaptea de marţi spre miercuri, din cantonamentul formaţiei de la Govora. Finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, susţine că cei doi jucători care au plecat din cantonament au fost "furaţi" de Victor Piţurcă, fostul manager general al grupării.

Mititelu a precizat că i-a oferit, anul trecut, lui Piţurcă trei dezlegări în alb, însă într-o minută pe care a semnat-o cu fostul manager general al Universităţii a specificat că aceste dezlegări sunt luate în calcul doar ca garanţie.

Site-ul grupării craiovene a anunţat, joi, că Ştefan Bărboianu şi Valerică Găman şi-au depus, miercuri, la LPF, cererile de încetare a raporturilor contractuale cu Universitatea Craiova, dar că actele respective sunt nişte "falsuri grosolane". Patronul clubului oltean a afirmat că actele depuse la LPF nu sunt valabile deoarece nu sunt semnate în prezenţa ambelor părţi (jucători - club).

Surse apropiate fotbaliştilor au declarat că Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au oferte de transfer din partea echipelor din Liga I CFR Cluj şi Steaua, dar şi din partea unor cluburi din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici