UPDATE: FK Pobeda, exclusă opt ani din cupele europene, pentru implicarea în pariuri ilegale

(adaugă detalii legate de decizia UEFA şi elemente de background)

4 afișări

UEFA a decis, vineri, excluderea echipei macedonene FK Pobeda pentru opt ani din competiţiile europene intercluburi, deoarece a participat la operaţiuni de manipulare în cadrul pariurilor ilegale, în preliminariile ediţiei 2004/2005 a Ligii Campionilor, informează AFP.

De asemenea, preşedintele grupării macedonene, Aleksandar Zabrcanec şi fotbalistul Nikolce Zdraveski au fost suspendaţi pe viaţă din orice activitate legată de fotbal.

Potrivit site-ului UEFA, forul european a luat aceste decizii după o şedinţă de şapte ore, în care au fost audiaţi atât reprezentanţi ai clubului macedonean, cât şi un expert în pariuri.

UEFA va solicita ca aceste sancţiuni să fie extinse la nivel mondial.

Suspendarea clubului va intra în vigoare din sezonul 2009/2010.

FK Pobeda poate face apel în termen de trei zile.

Clubul Pobeda a fost exclus opt ani din cupele europene ca urmare a cercetărilor făcute de UEFA privind întâlnirile cu FC Pyunik, de la 13 şi 21 iulie 2004, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Acuzaţiile la adresa grupării FK Pobeda s-au bazat pe rapoartele venite de la industria pariurilor, în legătură cu pariuri ciudate, şi pe declaraţiile mai multor martori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici