US Open anunţă premii mai mari ca la Wimbledon şi stabileşte un record în istoria tenisului

Organizatorii US Open au anunţat creşterea premiilor cu 10,5 la sută, până la 42,3 milioane de dolari, astfel că Grand Slam-ul american devine competiţia cu cele mai mari recompense din istoria tenisului, depăşind ediţia din acest a turneului de la Wimbledon, care a oferit 41,2 milioane de dolari.

705 afișări
Imaginea articolului US Open anunţă premii mai mari ca la Wimbledon şi stabileşte un record în istoria tenisului

US Open anunţă premii mai mari ca la Wimbledon şi stabileşte un record în istoria tenisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit federaţiei americane de tenis, premiile au crescut cu suma de patru milioane de dolari faţă de ediţia din 2014. Câştigătorii de la simplu vor încasa câte un cec de 3,3 milioane de dolari.

Echipele de dublu feminin şi masculin care vor câştiga probele respective vor primi câte un premiu total de 570.000 de dolari.

De asemenea, jucătorii cu cele mai bune rezultate în turneele ce preced Grand Slam-ul american, reunite în US Open Series, vor primi bonusuri financiare.

Organizatorii US Open promit că vor ajunge la premii totale de 50 de milioane de dolari în 2017.

Premiile pentru tablourile principale de simplu ale ediţiei din acest an a US Open sunt următoarele (sumele sunt exprimate în dolari):

Câştigătorul: 3,3 milioane;

Finalistul: 1,6 milioane;

Semifinale: 805.000;

Sferturi de finală: 410.975;

Optimi de finală: 213.575;

Turul al treilea: 120.200;

Turul al doilea: 68.600;

Turul I: 39.500.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici