US Open, la ora de italiană: Vinci o învinge pe Serena şi va juca finala cu Pennetta

Jucătoarele italiene Roberta Vinci, locul 43 WTA, şi Flavia Pennetta, locul 26 WTA, au produs surpriza anului în tenisul feminin, învingându-le pe sportivele clasate cel mai bine în ierarhia WTA, Serena Williams, locul 1, respectiv Simona Halep, locul 2, în semifinalele US Open.

975 afișări
Imaginea articolului US Open, la ora de italiană: Vinci o învinge pe Serena şi va juca finala cu Pennetta

US Open, la ora de italiană: Vinci o învinge pe Serena şi va juca finala cu Pennetta (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Williams, în vârstă de 33 de ani, era aproape de a reuşi Marele Şlem, câştigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam într-un an, o performanţă ce ar fi fost o premieră după germana Steffi Graf, în 1988.

Însă americanca a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, de italianca Roberta Vinci, 32 de ani, locul 43 WTA, în semifinalele competiţiei de la New York, după un meci care a durat puţin peste două ore.

Înaintea acestei întâlniri, Flavia Pennetta, 33 de ani, locul 26 WTA, a trecut, tot vineri, în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-3, de Simona Halep, 23 de ani, locul 2 WTA, în 59 de minute.

Astfel, ultimul act al US Open, va fi, sâmbătă, o afacere italiană, ambele finaliste fiind la prima prezenţă în această fază a unui Grand Slam.

În cazul unui succes la Flusing Meadows, Serena Williams şi-ar fi trecut în palmares al 22-lea Grand Slam şi ar fi fost un record egalat în Era Open, performanţă ce a mai fost înregistrată tot de Seffi Graf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici