Usain Bolt, primit ca un erou în Jamaica

Triplul campion olimpic la atletism, Usain Bolt, a fost primit ca un erou în Jamaica, luni, la aproximativ două săptămâni de la terminarea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

18 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt, primit ca un erou în Jamaica

Usain Bolt, primit ca un erou în Jamaica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de jamaicani s-au strâns de-a lungul drumului ce leagă aeroportul de centrul oraşului Kingston pentru a-l aclama pe Bolt, care a câştigat la Beijing cursele de 100 m, 200 m şi ştafeta de 4x100 m, stabilind de fiecare dată recorduri mondiale.

Bolt, în vârstă de 22 de ani, sosit în Jamaica de la Londra, a fost salutat şi de angajaţii aeroportului, care şi-au oprit pentru scurt timp activitatea pentru a-l vedea pe campion.

Atletul a fost întâmpinat de mai mulţi oficiali, între care şi premierul Bruce Golding.

Bolt s-a deplasat spre centrul oraşului Kingston cu o maşină decapotabilă, ce a făcut parte dintr-un cortegiu de cel puţin 15 vehicule.

Apoi, la un hotel din Kingston a avut loc o recepţie, începută cu întârziere din cauza ploii puternice şi a numărului mare de persoane prezente de-a lungul traseului parcurs de sportiv.

"Sunt fericit că am revenit acasă", a declarat Bolt, care după Jocurile Olimpice de la Beijing a participat la mai multe reuniuni de atletism în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici