UTA Arad a decis înfiinţarea unei societăţi noi, care să înceapă din Liga III

Adunarea Generală a clubului UTA Arad a decis, vineri seară, înfiinţarea unei societăţi noi, pe acţiuni, care să poate acelaşi nume şi să înceapă din Liga a III-a.

34 afișări
Imaginea articolului UTA Arad a decis înfiinţarea unei societăţi noi, care să înceapă din Liga III

UTA Arad a decis înfiinţarea unei societăţi noi, care să înceapă din Liga III (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

UTA Arad are datorii de peste 600.000 de euro şi risca să nu fie programată în campionatul ligii secunde şi chiar să se desfiinţeze, astfel că membrii fondatori ai grupării au fost obligaţi să găsească o soluţie prin care echipa să îşi poată continua activitatea. Varianta declarării isolvenţei clubului, tot mai des vehiculată în ultimul timp, nu a fost acceptată pentru că oficialii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) nu au putut garanta protecţia echipei de penalităţi sportive pentru perioada insolvenţei.

După mai bine de trei ore de discuţii, membrii fondatori au votat, cu două execepţii, înfiinţarea unei societăţi noi. Se pare că noua societate, care va purta tot denumirea de UTA, a fost deja înscrisă la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad, astfel că doi reprezentanţi se vor deplasa, luni, la federaţie pentru a solicita un loc în eşalonul trei. Cei doi reprezentanţi vor fi Giovanni Catanzariti, actualul preşedinte, şi Dorel Cura, preşedintele AJF Arad.

De remarcat că echipa a fost înscrisă în liga secundă în acestă săptămână, locul urmând să devină vacant dacă se opteză pentru liga a III-a.

"Eu cred că locul echipei este cel puţin în Liga a II-a, de unde să încerce în permanenţă să promoveze. Sper, până la urmă, să se găseacă o soluţie să jucăm în acest eşalon şi anul viitor să avem o echipă cu care să încercăm să promovăm în prima ligă", a declarat antrenorul Roland Nagy.

UTA Arad a învins într-un meci amical, pe teren propriu, cu scorul de 4-3, echipa nou promovată în Liga a III-a, Autocatania Caransebeş. Golurile arădenilor au fost marcate de Roman, Gâlcă, Ţucudean şi Suru. Pentru echipa din Caransebeş au înscris Neagu, Boureanu şi Ispas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici