Valerii Moraru a achiziţionat cele 20 procente din acţiunile FC Rapid deţinute de Adrian Zamfir

Valerii Moraru a achiziţionat, luni, cele 20 procente din acţiunile FC Rapid aflate în portofoliul lui Adrian Zamfir, omul de afaceri din Republica Moldova deţinând acum 94,72 la sută din gruparea giuleşteană.

2108 afișări
Imaginea articolului Valerii Moraru a achiziţionat cele 20 procente din acţiunile FC Rapid deţinute de Adrian Zamfir

Valerii Moraru (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Zamfir a declarat pentru MEDIAFAX că suma tranzacţiei a fost de 850 de lei, pentru că cedarea acţiunilor pe care le avea nu se putea face gratuit.

"Am avut astăzi o întâlnire cu domnul Moraru, am ajuns la un acord şi am semnat contractul de vânzare-cumpărare a celor 20 procente pe care le mai deţineam la FC Rapid", a precizat Zamfir, pentru MEDIAFAX.

Odată cu cele 20 de procente, Moraru a preluat de la Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu şi creanţele curente ale clubului, pe care omul de afaceri basarabean le-a estimat, sâmbătă, la o sumă cuprinsă între 2,7 milioane de euro şi 4 milioane de euro.

Conform unor surse din cadrul clubului, Valerii Moraru şi-a asumat prin contractul semnat cu Adrian Zamfir o investiţie în echipă de 2,5 milioane de lei (aproximativ 550.000 de euro), în acest sezon.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, săptămâna trecută, noul acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea.

Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Zamfir a condiţionat cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru de efectuarea unor investiţii ulterioare în gruparea giuleşteană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici