Van Basten: Este o victorie fantastică şi istorică

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a declarat, luni seară, că victoria obţinută în faţa campioanei mondiale Italia, scor 3-0, în grupa C de la Campionatul European este una "fantastică şi istorică".

13 afișări
Imaginea articolului Van Basten: Este o victorie fantastică şi istorică

Van Basten: Este o victorie fantastică şi istorică (Imagine: Mediafax/AFP)

"Este o victorie meritată, fantastică şi istorică. Nu se întâmplă în fiecare zi să te impui cu 3-0 în faţa campioanei mondiale practicând un fotbal total timp de 90 de minute. A fost o reuşită a întregii echipe, nu aş putea să nominalizez un jucător care să fi evoluat rău. Pot să fie mândri. Eu sunt mândru. Ce am reuşit în această seară este incredibil. Fără Babel, fără Robben trebuia să reuşim. Am compensat aceste absenţe printr-un remarcabil spirit de echipă", a declarat Van Basten.

Marco van Basten a explicat că prin modul în care a alcătuit echipa pentru meciul cu Italia a dorit să se adapteze la caracteristicile campioanei mondiale: "Khalid Boulahrouz a jucat fundaş dreapta pentru că aveam nevoie de forţă în acea zonă. Andre Ooijer a apărut în centrul defensivei în locul lui John Heitinga pentru că aveam nevoie de un plus de experienţă şi de gabarit în faţa lui Luca Toni. Nigel de Jong a jucat la recuperare în locul lui Demy de Zeeuw pentru că aveam mai mare nevoie de o prezenţă fizică decât de tehnică. Pe partea dreaptă a atacului, Dirk Kuyt a fost fantastic, am dominat fizic Italia pe acea parte. Pe stânga i-am sufocat pe italieni prin tehnică şi viteză, iar pe centru i-am hărţuit presând în continuu".

În ciuda rezultatului obţinut cu Italia, Van Basten a îndemnat la prudenţă şi modestie înaintea partidei cu Franţa, programată vineri. "Am făcut un prim pas spre ceea ce sper să fie o experienţă grandioasă. Ştim că suntem capabili să facem lucruri bune, dar trebuie să concretizăm pe teren, aşa cum am reuşit în această seară. Dar acesta a fost doar primul meci. Nu este cazul să ne inflamăm pentru că vineri ne aşteaptă meciul cu Franţa, care după meciul nul cu România va fi determinată să ne învingă", a subliniat selecţionerul olandez.

Olanda a învins, luni, cu scorul de 3-0, reprezentativa Italiei, în prima etapă a grupei C de la Euro-2008, din care face parte şi România. În primul meci al grupei, România şi Franţa au terminat la egalitate, scor 0-0. În urma acestor rezultate, Olanda este lider în grupă, cu trei puncte, urmată de România şi Franţa, cu câte un punct, în timp ce Italia se află pe poziţia a patra, fără niciun punct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici