Van Basten: Finala cu Steaua din 1989 este cea mai frumoasă amintire din cariera mea

Fostul internaţional olandez Marco van Basten a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei spaniole El Mundo Deportivo, că finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, câştigată de AC Milan, scor 4-0, în faţa formaţiei Steaua, reprezintă cea mai frumoasă amintire din cariera sa.

226 afișări
Imaginea articolului Van Basten: Finala cu Steaua din 1989 este cea mai frumoasă amintire din cariera mea

Van Basten: Finala cu Steaua din 1989 este cea mai frumoasă amintire din cariera mea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încă mă emoţionez când îmi aduc aminte. Am jucat pe Camp Nou din Barcelona cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasă amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu Nou Camp plin de fani ai Milanului, cu goluri, cu obţinerea unui titlu dorit de 30 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toţi a fost o finală excepţională, care nu poate fi uitată", a afirmat Van Basten.

Van Basten a apreciat că AC Milan a fost de neoprit în acel sezon, după ce în semifinale trecuse şi de Real Madrid cu 5-0, în retur, scor 6-1 la general. În finala cu Steaua, Van Basten a marcat de două ori, celelalte două reuşite aparţinând conaţionalului său Ruud Gullit.

În vârstă de 47 de ani, Van Basten, câştigător a trei Baloane de Aur, spune că i-ar fi plăcut să mai poată juca acum la echipa FC Barcelona, alături de Xavi, Iniesta sau Messi. "Dacă mă uit la un meci al Barcelona sâmbătă, restul săptămânii nu mai văd alte partide pentru că mă plictisesc. Mi se pare că ar fi alt sport, iar mie îmi place fotbalul. Este o plăcere să vezi această Barca. Fotbalul Barcelonei este cel visat de Johan Cruyff acum 20 de ani şi apoi de noi, fotbaliştii săi. Este predominarea tehnici, a fotbalului în esenţă, asupra fizicului, asupra tacticii. Ei pun în practică jocul copiilor de pe străzi şi din parcuri în Utrecht-ul meu natal. În finala de pe Wembley, spectacolul oferit de Barca a fost senzaţional iar adversară era Manchester United".

Legendarul atacant crede că FC Barcelona şi Real Madrid sunt mai puternice decât orice alte echipe şi sunt favorite la câştigarea Ligii Campionilor.

Despre argentinianul Lionel Messi, Van Basten crede că este un "fenomen", un jucător care a câştigat totul, dar care încă are "foame de titluri". El a apreciat că Messi ar trebui să împartă Balonul de Aur cu toţi coechipierii săi de la FC Barcelona, deoarece alături de ei este un jucător mai bun ca atunci când joacă la naţionala Argentinei. "Şi fotbalului lui Xavi, Iniesta sau Cesc are nevoie de Lionel. Se completează perfect.Şi cel mai bine este că el continuă să crească", a menţionat Van Basten.

Olandezul regretă că pe lista nominalizaţilor la Balonul de Aur nu este află David Silva, un "jucător care aduce emoţie şi care are clasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici